Latest News

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Στην αγορά το ροζ Bιάγκρα


Στην αγορά το ροζ BιάγκραΔόθηκε το πράσινο φως από την αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων στο...
ροζ χαπάκι.


Το FDA, που είχε απορρίψει στο παρελθόν δύο φορές το πρώτο «γυναικείο Βιάγκρα», το οποίο προορίζεται για γυναίκες που δεν βρίσκονται στην εμμηνόπαυση αλλά υποφέρουν από έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας, ενέκρινε τελικά τη διάθεσή του στην αγορά.
Ωστόσο η άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ συνοδεύεται από την προειδοποίηση για ενδεχόμενες επικίνδυνες παρενέργειές του, ειδικά σε περίπτωση συνδυασμού του με κατανάλωση αλκοόλ ή άλλα φάρμακα, όπως και σε γυναίκες με προβλήματα στο συκώτι.
Το Addyi, όπως είναι η εμπορική ονομασία του, θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά και, αντίθετα με το Viagra, που επηρεάζει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, το νέο φάρμακο επενεργεί στον εγκέφαλο με τρόπο παρόμοιο με εκείνον των επιλεκτικών αναστολέων σεροτονίνης, κατηγορία φαρμάκων στην οποία ανήκουν τα αντικαταθλιπτικά.
«Είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη στη γυναικεία σεξουαλική υγεία έπειτα από εκείνη του χαπιού για την αντισύλληψη» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ομοσπονδία Καταναλωτών για το σκεύασμα, το οποίο στις κλινικές έρευνες δείχνει να βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών με μία επιπλέον ικανοποιητική σεξουαλική επαφή τον μήνα σε σύγκριση με γυναίκες που έπαιρναν ψευδοφάρμακο.
Η οργάνωση καταναλωτών Public Citizen, από την άλλη, που είχε ταχθεί δημόσια κατά του φαρμάκου νωρίτερα φέτος, προέβλεψε ότι το Addyi θα αποσυρθεί από την αγορά σε λίγα χρόνια λόγω των «σοβαρών κινδύνων για τις γυναίκες, έναντι μικρού οφέλους» γι' αυτές. «Δυστυχώς δεν ακούμε για τελευταία φορά για το φάρμακο αυτό» προειδοποίησε.