Latest News

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Οι εκλογές βλάπτουν σοβαρά το Δήμο Πειραιά Νο2 - Κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν τα έργα του ΕΣΠΑ

Το πόσο κακό κάνουν οι πρόωρες εκλογές στο Δήμο Πειραιά, επαναλαμβάνει ο δήμαρχος της πόλης...
Γιάννης Μώραλης.(ΕΔΩ)  






Μιλώντας στο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά 90,1 FM" υποστηρίζει για μια ακόμη φορά ότι η δημοτική αρχή αδυνατεί να προχωρήσει μια σειρά ανοικτά θέματα της πόλης, λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων. 
Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί εξαιρετικά απίθανο να ολοκληρωθούν έως τέλος του έτους τα έργα του ΕΣΠΑ.

Χαρακτηριστικά λέει: «Τα έργα του ΕΣΠΑ έχουν σταματήσει. Οι δημότες ευλόγως κάνουν παράπονα. Δεν ενδιαφέρει το δημότη ότι όλα τα έργα των ΕΣΠΑ στην Ελλάδα έχουν παγώσει, τον ενδιαφέρει να τελειώσουν τα έργα. Από ότι ενημερώθηκα γίνεται μια προσπάθεια να ανοίξει ξανά η χρηματοδότηση και να ξεκινήσουν τα έργα τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, πράγμα εξαιρετικά απίθανο..."

Κατά τα λοιπά, στη νέα συνέντευξη επαναλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής: 
«Ο Σεπτέμβριος θα πάει χαμένος... 
Δύο μήνες είχαμε δημοψήφισμα, capital controls, τώρα μπήκαμε πάλι σε προεκλογική περίοδο, τον Ιανουάριο είχαμε πάλι εκλογές, υπήρξε ένα δίμηνο όπου η κυβέρνηση έπρεπε να ξεκινήσει μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Με αυτή την αστάθεια και εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».
  Θέλω να μιλήσω για το δάνειο του Πειραιά. Έξι μήνες δεν μπορούσα να μιλήσω εύκολα με τους υπουργούς και ήταν κατανοητό, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα, υπήρξε και η διαπραγμάτευση...».

Μετανάστες

"Έχουμε και το θέμα του μεταναστευτικού. 
Οι μετανάστες έρχονται στον Πειραιά και οδηγούνται στην Αθήνα και στη συνέχεια στα βόρεια σύνορα της χώρας. Δεν υπάρχει καμία οργανωμένη μορφή υποδοχής, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από τους Δήμους. Δεν έχουμε κάτσει όλοι μαζί να συζητήσουμε για το μεταναστευτικό».

ΟΛΠ

Στον Πειραιά έχουμε τη μεγάλη υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού η οποία είναι σε εξέλιξη. Τι θα γίνει, με ποιόν θα συζητήσουμε; Είμαστε εναντίον της ιδιωτικοποίησης...

Σχολεία 

Ανοίγουν τα σχολεία τα οποία είναι στην αρμοδιότητα των Δήμων, δεν έχουμε βιβλία, καθηγητές, καθαρίστριες. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε κόσμο σε προεκλογική περίοδο βάση νόμου. Είχαμε τις 5μηνες συμβάσεις οι οποίες προκηρύχθηκαν το Νοέμβριο του 2014 και ήρθε κόσμος στις 25 Ιουλίου...