Latest News

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αυξήσεις τελών έρχονται στους Δήμους - Αλλαγές σε 100 δόσεις και αντικειμενικές

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και έτσι μια διάταξη που πέρασε απαρατήρητη και αυξάνει τους φόρους είναι αυτή του υπουργείου Οικονομικών που...
επιβάλλει ισοσκελισμένους αν όχι πλεονασματικούς προϋπολογισμούς...
στους Δήμους.
Με βάση τη διάταξη αυτή του υπουργείου Οικονομικών οι Δήμοι απαγορεύεται να περικόψουν και να μειώσουν δαπάνες, να μην εγγράψουν έσοδα που δεν πρόκειται να εισπραχθούν και τέλος να μην συνάψουν δάνεια παρά μόνο για επενδύσεις.
Κάπως έτσι αλλάζουν όλα στους προϋπολογισμούς των Δήμων για το 2016 και κυρίως οι δήμοι θα πρέπει να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σε ό,τι αφορά σε ύδρευση, καθαριότητα και φωτισμό, κάτι που θα σημάνει την άμεση αύξηση των ανταποδοτικών τελών τα οποία όλοι μας πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ.
Ένα νέο έμμεσο χαράτσι δηλαδή το οποίο αναμένεται να δούμε όλοι μας στα δημοτικά τέλη.
Έρχονται αλλαγές στις 100 δόσεις και τις αντικειμενικές αξίες
Όλα ανοιχτά για τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη τόσο σε ό,τι αφορά στο θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων όσο και στον ΕΝΦΙΑ όπου προανήγγειλε αλλαγές.
Οι δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη ήταν μάλλον αόριστες, καθώς όπως είπε και ο ίδιος προτιμά να μιλάει για πράγματα που έχει κάνει και όχι επί προθέσεων, ωστόσο άφησε να εννοηθεί με σαφή τρόπο ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε ότι αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές δεν ξεκαθάρισε ο υπουργός ωστόσο μίλησε για εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα μπουν για την ένταξη κάποιου στη ρύθμιση.

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και στον ΕΝΦΙΑ. Και στο ζήτημα του φόρου στα ακίνητα ο κ. Αλεξιάδης δεν ξεκαθάρισε πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου, ωστόσο άνοιξε παράθυρο για μικρές, έστω, αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες για τις οποίες μάλιστα έχουν ξεκινήσει και διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.