Latest News

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Αλλαγές στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων


Αλλαγές στα μισθολόγια των δημοσίων  ζητεί η τρόικαΑλλαγές στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων ζητεί η τρόικα. Εάν τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές γίνουν αποδεκτά, τότε αναμένεται...
να μεγαλώσει η ψαλίδα μεταξύ των διοικητικά ανώτερων και κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις Χριστόφορος Βερναδάκης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο διαρρέεται πως εάν προωθηθούν μειώσεις στις κατώτερες αποδοχές και αυξήσεις στις ανώτερες, ενώ οι αλλαγές, σύμφωνα με την Ημερησία θα είναι της τάξης του 5-10%. Το υπουργείο σε πρώτη φάση θα αναζητήσει ισοδύναμα ενώ σε πρώτη φάση θα εξετάσει την ένταξη των επιδομάτων - κυρίως των ειδικών μισθολογίων - στον μισθό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων καθώς η επιδοματική πολιτική είχε επίπτωση στα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων, για τις οποίες υπήρχε προγραμματισμός ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτές θα γίνουν κανονικά.
Συγκεκριμένα έχουν ήδη δρομολογηθεί 2.771 προσλήψεις. Σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνεται το νέο προσωπικό των νοσοκομείων που θα προσληφθεί, καθώς οι κύριες προσλήψεις για φέτος θα είναι στο χώρο της υγείας. Οι επαναπροσληφθέντες είναι 5312, οι οποίοι θα αφαιρούνται από το όριο των προσλήψεων που θα έχει δικαίωμα η ελληνική πλευρά να πραγματοποιεί, έως το 2019.