Latest News

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Στην Αθήνα συννέφιασε και στον Πειραιά πέρα βρέχει με τους μετανάστες...


Μόνο με την αλληλεγγύη μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα του μεταναστευτικού τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο...
Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι χρειάζεται καταμερισμός των βαρών σε τρία επίπεδα αλληλεγγύης τα οποία έχουν να κάνουν με την Ευρώπη, μεταξύ των ελληνικών πόλεων αλλά και αλληλεγγύη μέσα στην πόλη, καθώς όπως είπε ο κ. Καμίνης «τα βάρη πρέπει να μοιραστούν για να αντιμετωπιστεί σωστά η κατάσταση».
Όπως είναι γνωστό για το θέμα του Πεδίου του Άρεως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αντώνης Καφετζόπουλος πρότεινε τη δημιουργία άτυπου κέντρου υποδοχής σε μη κατοικημένη έκταση  στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πριν πέσουν θύματα ανθρωπιστικής κρίσης. υπογραμμίζοντας ότι μόνο από την Παρασκευή έως και χθες έχουν έρθει από τα νησιά 3.280 πρόσφυγες, γεγονός που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία γιατί δεν υπάρχουν τόσα πολλά δωμάτια.
Από την πλευρά της η «Ανοιχτή Πόλη» δια του κ. Ρήγα Αξελού , πρότεινε οι άνθρωποι αυτοί να τους δίνεται η δυνατότητα να μπορούν να φύγουν από τη χώρα.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης από την παράταξη «Αθήνα, Πόλη της ζωής μας», πρότεινε τη δημιουργία κέντρου προσωρινής κράτησης στα Μεσόγεια και άμεση παρέμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υγεία των προσφύγων.
Από την Λαϊκή Συσπείρωση, ο κ. Νίκος Σοφιανός ζήτησε να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο προκειμένου οι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται με ανθρώπινες συνθήκες, ενώ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου ζήτησε από την κυβέρνηση τα κονδύλια για τα εξοπλιστικά προγράμματα να διατεθούν σε ξενοδοχεία για την φιλοξενία των προσφύγων.
Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής βάσει της οποίας ο δήμος θα καθαρίζει το Πεδίον του Άρεως και η περιφέρεια θα του πληρώνει τα έξοδα. 

@ Λεπτομέρεια: Όταν ο Αντώνης Καφετζόπουλος μίλησε για κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Δήμο Πειραιά, ο Γιώργος Καμίνης όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά φάνηκε να συμφωνεί με την ιδέα...