Latest News

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ξιφίας 4 μέτρων πιάστηκε σε δίχτυα για αθερίνα!


Ξιφίας τεσσάρων μέτρων πιάστηκε σε δίχτυα για αθερίνα!Ξιφίας γιγαντιαίων διαστάσεων, μήκους τεσσάρων μέτρων και βάρους 360 κιλών, παγιδεύτηκε στα δίχτυα που είχε ρίξει για να πιάσει αθερίνα ένας ψαράς από τον...
Αστακό Αιτωλοακαρνανίας!


Ο 39χρονος Στέφανος Λύσσαρης δεν πίστευε στα μάτια του όταν μάζεψε τα δίχτυα που είχε ρίξει στη θάλασσα ανοιχτά του νησιού Μαραθιά και, αντί να δει το ψιλό ψάρι που περίμενε, αντίκρισε άναυδος έναν ξιφία!
«Αρχισα να μαζεύω το αθερινόδιχτο, όταν κάποια στιγμή ένιωσα ένα δυνατό τράνταγμα και το δίχτυ έγινε ασήκωτο. Εκπληκτος έσκυψα να δω τι γινόταν και ξαφνικά άρχισε να με ταρακουνάει κάτι που φαινόταν δυνατό!
»Προσπάθησα και δεύτερη φορά να σηκώσω τα δίχτυα, αυτήν τη φορά σιγά σιγά και τότε είδα την τεράστια ψαριά» είπε ο ψαράς.
Τράβηξε τα βλέμματα
Ο γιγάντιος ξιφίας είχε παγιδευτεί στο δίχτυ και προσπαθούσε απεγνωσμένα να ξεφύγει, οπότε ο Στέφανος Λύσσαρης τον ανέβασε σιγά σιγά στο σκάφος του και τον έδεσε για να είναι σίγουρος ότι δεν θα ξεφύγει. Το κήτος, το οποίο, όπως ήταν φυσικό, τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών και την περιέργεια των παιδιών που κοιτούσαν με τα μάτια γουρλωμένα, τοποθετήθηκε στην καρότσα ενός αγροτικού που είχαν γεμίσει με παγοσακούλες και μεταφέρθηκε στην αποθήκη του ψαρά.
Εκεί τεμαχίστηκε και ένα μέρος του μοιράστηκε σε φίλους του, ενώ το υπόλοιπο πουλήθηκε στα ουζερί του Αστακού για να το απολαύσουν οι θαμώνες ψητό στη σχάρα, στα κάρβουνα ή στον φούρνο.
Στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, ανοιχτά του Αστακού, βγαίνουν για ψάρεμα οι ντόπιοι αλλά και οι αλιείς του Ακτίου και της Βόνιτσας και γυρίζουν με τα δίχτυα τους γεμάτα ψάρια, τα οποία διοχετεύουν στην αγορά των παραθαλάσσιων χωριών.