Latest News

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ στο ΝΑΙ για το δημοψήφισμα στον Πειραιά

Με ξεκάθαρο "ΟΧΙ" και ειρωνικές αιχμές, απαντά στο "ΝΑΙ" της πλειοψηφίας της δημοτικής ομάδας "Πειραιάς Νικητής" στο  Δημοψήφισμα, ο δημοτικός συνδυασμός που πρόσκειται...
στο ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ανακοίνωση του "Το Λιμάνι της Αγωνίας-Η πόλη μας" σημειώνει τα εξής:


"Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ι. Μώραλης σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ πήρε θέση για το επερχόμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ισχυριζόμενος ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να τοποθετείται «ειδικά σε ιδιαιτέρως κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και για τη ζωή όλων μας».
Κατά τη γνώμη μας πολύ καλά έπραξε, είθε αυτό να το έκανε ή να αρχίσει να το κάνει για όλα τα θέματα, πολιτικές και αποφάσεις που θίγουν τους δημότες του Πειραιά.
Οφείλουμε κι εμείς να πράξουμε το ίδιο, αφού δεν είχαμε την ευκαιρία στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο που αναβλήθηκε, όπως άλλωστε σκοπεύαμε. (σ.σ. Σύμφωνα με τον επίσημο ισχυρισμό της δημοτικής αρχής Πειραιά,  η αναβολή έγινε μετά από συνεννόηση με τις παρατάξεις, αλλά φαίνεται πως δεν συμφώνησαν όλοι να μην διεξαχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο)
Θα συμφωνήσουμε λοιπόν μαζί του στην ολιγόλογη αφήγησή του για την κατάσταση του λαού μας, εμείς όμως θα την χαρακτηρίσουμε θέση δεινή, θέση τραγική. Θα προσθέσουμε συγχρόνως πολλά ακόμα σ’ αυτά που αναφέρει -και μόνο ενδεικτικά- που τα βιώνουμε και στην πόλη μας: καλπάζουσα φτωχοποίηση, ουρές για συσσίτια, άστεγοι που κοιμούνται κάθε βράδυ στα άδεια τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων, νέα παιδιά που φεύγουν από την πατρίδα μας για να βρουν δουλειά, ανασφάλιστοι πολίτες, 30% άνεργοι, εκφοβισμένοι εργαζόμενοι, διάλυση των νοσοκομείων και των σχολείων, περιουσίες στον πλειστηριασμό, ασφυξία των μικρών επιχειρήσεων και του εμπορίου, 10.000 περίπου αυτοκτονίες στην χώρα. Την ίδια στιγμή απειλείται πάλι με μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξήσεις του ΦΠΑ και της ΔΕΗ, κατάργηση του ΕΚΑΣ, ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και σήμερα πια ακόμα και με τεχνητή έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζές μας.
Αυτά και η απαξιωμένη ζωή μας εξ αιτίας τους δεν είναι απλώς «λάθος επιλογές που έγιναν κατά το παρελθόν και συνεχίζουν να γίνονται», όπως ο κ. δήμαρχος δήλωσε. Είναι οι επιλογές της πολιτικής των μνημονίων.

Δήλωσε ακόμα ο κ. δήμαρχος ότι κατά την άποψή του και την άποψη της παράταξής του η απάντηση ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν ταυτίζεται με το όχι στη συμφωνία που μας προτείνουν οι δανειστές αλλά με το όχι στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ. Δίλημμα ψευδώνυμο για όσους επιλέγουν το ΟΧΙ. Γι’ αυτούς το ΟΧΙ δεν ταυτίζεται μόνο με την παραμονή στην Ευρώπη, αλλά επιπλέον με τη μόνη Ευρώπη που εγγυάται την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και των δικαιωμάτων όλων των ευρωπαϊκών λαών στην υγεία, την εργασία, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, την ισότιμη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, την ισότιμη ευημερία.

Αυτά είναι το πραγματικό συμφέρον των δημοτών της πόλης αυτού του δημάρχου και της πόλης κάθε δημάρχου. Αυτά θέλουμε εμείς να έρθουν και με το ΟΧΙ μας επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια για τη διεκδίκηση και την κατάκτησή τους. Αυτά καλούμε όλους και όλες να σκεφτούν πριν αποφασίσουν και πράξουν την Κυριακή του δημοψηφίσματος.
Να σκεφτούν επίσης ότι, πριν από το φόβο των χαμένων οικονομικών προγραμμάτων που θα αφήσουν ανυποστήρικτο το δήμο μας και των έργων που κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν, όπως πάλι είπε ο κ. δήμαρχος, είναι η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια και η ίδια η ζωή μας. Με αυτές «όρθιες» μπορούμε να μπούμε στη φάση της αυτοκυριαρχίας, της αυτοτέλειας και της ανασυγκρότησής μας, οικονομικά και κοινωνικά. Και αυτά δεν είναι απλώς και μόνο λέξεις, έχουν συγκεκριμένη και ειδική σημασία και αξία εφ’ όσον μιλάμε για τον πολιτισμό της συνύπαρξης των λαών που ευαγγελίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, εφ’ όσον δεν μιλάμε για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, των πολλών ανισοτήτων και των πολλών αδικιών".