Latest News

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ο Γιάννης Μώραλης "άδειασε" τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης "άδειασε" τον πρώτο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του, Βαγγέλη Μαρινάκη για το θέμα των έργων...
του τραμ.
Ήταν στις 20 Μαΐου 2015, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε κάνει παρέμβαση, μέσω επιστολής που είχε διαβάσει ο ίδιος ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πόλη από τα έργα της επέκτασης του τραμ. (ΕΔΩ)
Τότε η πρωτοφανής κίνηση του δημάρχου να διαβάσει την επιστολή δημοτικού συμβούλου είχε σχολιαστεί αρνητικά στον Πειραιά. (ΕΔΩ)
Ωστόσο θεωρήθηκε ότι ο Γιάννης Μώραλης υιοθετούσε  ή τουλάχιστον συμφωνούσε με το περιεχόμενο της επιστολής του Βαγγέλη Μαρινάκη που δεν απέκλειε ακόμα και το σταμάτημα των εργασιών στην περίπτωση που συνεχίζονταν η ταλαιπωρία των δημοτών από τα έργα του τραμ.(ΕΔΩ)
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο δήμαρχος ρωτήθηκε από δημοτικούς σύμβουλους της αντιπολίτευσης (Φύκια, Τουμπέκης), αν δύο μήνες μετά από την παρέμβαση Μαρινάκη έχει αλλάξει κάτι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες από τα έργα του τραμ.
 Ο δήμαρχος αφού είπε πως θα έπρεπε να απευθύνουν το ερώτημα στον ίδιο τον κ. Μαρινάκη (σ.σ. δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση) ανέφερε κατηγορηματικά πως δεν μπορεί ν' ακυρωθεί το έργο. 
Όταν του επισημάνθηκε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να σταματήσουν τα έργα στην περίπτωση που δεν γίνονταν από την εταιρεία οι ενδεδειγμένες ενέργειες, ο δήμαρχος απάντησε ότι ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, αλλά ο ίδιος δεν βλέπει πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο...
"Το έργο δεν μπορεί να σταματήσει..." επανέλαβε ο δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο δεν εκτελείται από το Δήμο Πειραιά, αλλά είναι συμφωνημένο με μνημόνιο. Έχουν γίνει πολλές ώρες συζητήσεις με την εταιρεία, ώστε να γίνουν κάποιες βελτιώσεις, άλλες τις έχουμε πετύχει κι άλλες όχι, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν μετά από την παρέμβαση Μαρινάκη. 
@ Κάπως έτσι ο Γιάννης Μώραλης "άδειασε" τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς φαίνεται πως δεν συμφωνεί με την παρέμβασή του που μάλιστα είχε διαβάσει ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά!