Latest News

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Συντάξεις: Με αλφαβητική σειρά.Ποιοι θα πληρωθούν σήμερα, πόσα χρήματα, σε ποια τραπεζικά καταστήματα


Συντάξεις: Με αλφαβητική σειρά.Ποιοι θα πληρωθούν σήμερα, πόσα χρήματα, σε ποια τραπεζικά καταστήματαΤαλαιπωρία για τους συνταξιούχους ιδικότερα αυτών που δεν έχουν κάρτα και πρέπει να πάρουν της σύνταξή τους από τα ταμεία...
των τραπεζών.


Από σήμερα, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα μπορούν να εισπράξουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας.
Με αλφαβητική σειρά μέχρι την Παρασκευή θα γίνει τελικά η καταβολή των συντάξεων  στην Εθνική Τράπεζα, στην Alpha Bank και στην Eurobank εκτός από την τράπεζα Πειραιώς που έχει ανακοινώσει πως θα εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας μέχρι και την Δευτέρα.
Η εξυπηρέτηση θα γίνεται με αλφαβητική σειρά, με βάση το επώνυμο των συνταξιούχων, ως εξής: από επώνυμα Α-Ι θα εξυπηρετηθούν την Τετάρτη, επώνυμα από Κ-Μ θα εξυπηρετηθούν την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή θα εξυπηρετηθούν τα επώνυμα από Ν έως Ω.
Ειδικότερα τα καταστήματα σε όλη την Επικράτεια θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 π.μ. μέχρι και μετά το πέρας του τραπεζικού ωραρίου, εφόσον είναι απαραίτητο ενώ θα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων ή οι πληρεξούσιοί τους, των οποίων ο συνταξιοδοτικός λογαριασμός τηρείται στην Εθνική Τράπεζα, καθώς και τυχόν συνδικαιούχοι στον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Οι συνταξιούχοι, θα μπορούν να διενεργούν μια μόνο ανάληψη από το συνταξιοδοτικό τους λογαριασμό, ποσού  120 ευρώ, εφόσον το επιθυμούν.  'Άλλου είδους συναλλαγές δεν θα είναι δυνατόν να διενεργούνται. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία για άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ.
Σήμερα θα πρέπει να καταβληθούν οι συντάξεις στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και των εργαζομένων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα απαιτούμενα ποσά για τον ΟΓΑ και την ΔΕΗ υπάρχουν, ενώ στον ΟΑΕΕ αναζητούνται περίπου 120 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, ο ΟΑΕΕ θα πιστώσει στους συνταξιούχους το 50% της σύνταξης τους, ενώ  η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε ζητήσει με επιστολή της προς τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων με βάση νόμο του 2007, να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα τους στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ, με την υπόμνηση ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν κυρώσεις.
Όσον αφορά τον ΟΓΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αύριο θα δοθούν όλα τα απαιτούμενα ποσά, ωστόσο όσοι συνταξιούχοι πληρώνονται μέσω ΕΛΤΑ, δηλαδή λαμβάνουν την σύνταξη τους από τον ταχυδρόμο θα λάβουν ολόκληρο το ποσό, όσοι έχουν κάρτα ανάληψης θα μπορούν να πάρουν 60 ευρώ ημερησίως από τα ATM, ενώ όσοι δεν διαθέτουν κάρτα θα πρέπει να πάνε στα κατά τόπους ανοικτά καταστήματα και λάβουν μόλις 120 ευρώ την εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία Κοινωνικής Ασφάλισης προσπαθεί να βρει ρευστότητα και να καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες ανέρχονται σε 31 εκατ. ευρώ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ EUROBANK
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑLPHA BANK
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ATTICA BANK
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ