Latest News

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Καμμένος σε Τσίπρα: Εμείς τελειώσαμε...


 Καμμένος σε Τσίπρα: Εμείς τελειώσαμε - MediaΣοβαρό επεισόδιο έγινε στη Βουλή χθες το βράδυ ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή...
τα εξοπλιστικά.


Με μια χαρακτηριστική κίνηση «εμείς τελειώσαμε» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έδειξε στον Πρωθυπουργό ότι διαφωνεί έντονα με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπραςδεν διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες η αντίδραση Καμμένου ήταν έντονη και έγινε φανερή από αρκετούς, ενώ ο κ. Καμμένος «έβραζε».
Αμέσως στο έδρανο που καθόταν ο Π. Καμμένος, έσπευσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για να προλάβει μην πάρει έκταση το επεισόδιο.
Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο ένα σημείωμα, εκείνος ζήτησε τον λόγο και προέβη σε διευκρινίσεις.
«Τα 100 εκατ. το 2015 θα βρεθούν από το περίσσευμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα 200 εκατ. για το 2016 από πωλήσεις εξοπλιστικών.
Παρόλο που λέει τις λέξεις «προσωπικό» και «προμήθεια» πουθενά δε λέει για τα ποσοστά πουθενά δε λέει πόσο να είναι από το ένα και πόσο από το άλλο. Όταν έρθει το ν/σ μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφασίσει πώς θα βρεθούν αυτές οι οικονομίες. Θα ισχύουν από το 2015 οι μειώσεις εξοπλισμών κατά 200 εκατομμύρια», είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στο θέμα, δείχνοντας πόσο ενοχλήθηκε. «Άκουσα τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών. Οι περικοπές ύψους 100 δισ. ευρώ θα γίνουν από πωλήσεις υλικού. Ούτε ένα ευρώ από προσωπικό. Και αυτό θα το διασφαλίσω προσωπικά και εγώ και ο υφυπουργός Άμυνας» είπε.