Latest News

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αυτές είναι οι ατάκες «φωτιά» στον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής


Οι ατάκες «φωτιά» με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής - MediaΤις επιθετικές φράσεις που απηύθυναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πίσω από τις κλειστές πόρτες της μαραθώνιας διαπραγμάτευσης της...
Συνόδου Κορυφής, «αποκαλύπτει» σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.


«Μετά από πέντε μήνες δράματος, ψευδών υποσχέσεων και δυσάρεστων εκπλήξεων, οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι επιτέλους έτοιμοι για να δείξουν την έξοδο στον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, σε μια τεταμένη και συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα οι ευρωπαίοι εταίροι κατηγόρησαν τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν εκτίμησε τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι ευρωπαίοι ψηφοφόροι και φορολογούμενοι για να βοηθήσουν την Ελλάδα όπως και  για κλιμάκωση της έντασης.
«Το πάρτι σε βάρος των άλλων τελείωσε», είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό η πρόεδρος της Λιθουανίας,  Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.
«Η Ευρώπη και η Ευρωζώνη είναι σίγουρα απροετοίμαστες να πληρώσουν για την ανεύθυνη συμπεριφορά της νέας ελληνικής κυβέρνησης» συμπλήρωσε.
Στην επίθεση, πέρασε όμως και ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκατ, ο οποίος  είπε πως ο Τσίπρας έχει δημιουργήσει ένα «τεράστιο χάσμα εμπιστοσύνης» με τους εταίρους.
«Έχουμε έτοιμο ένα λεπτομερές σενάριο για Grexit» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Περίμενα τόσα πολλά από τον νέο υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μας παρουσίασε πολύ καλά την κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και πάλι δεν μας παρουσίασε προτάσεις», είπε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Johan Van Overtveldt. «Εύχομαι μόνο οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης τόσο όσο και οι  υπόλοιποι που είμαστε στο Eurogroup».
Και το άρθρο καταλήγει λέγοντας « η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει πολύ γρήγορα για τον Αλέξη Τσίπρα» όπως αναφέρει ο διευθυντής της εταιρείας Teneo Intelligence στο Λονδίνο, Wolfango Piccoli.