Latest News

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Με διαδικασία εξπρές ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση


Με διαδικασία εξπρές ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Χαμηλοί τόνοι από τους νέους Υπουργούς  - MediaΜε διαδικασία εξπρές και χωρίς ζωντανή εικόνα ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου...
κυβερνητικού σχήματος.

Ο Πρωθυπουργός πρσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί επεσήμαναν τη δύσκολη συγκυρία και δήλωσαν έτοιμοι για σκληρή δουλειά.
Οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, τρία από τα δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαΐκάλης.
Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης.
Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστη και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.
Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου.