Latest News

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Στο σφυρί ελληνικά νησιά σε τιμές σπιτιών

Στο σφυρί ελληνικά νησιά σε τιμές σπιτιώνΣε εξευτελιστικές τιμές εκτιμάται ότι θα βγουν προς πώληση τα ελληνικά νησιά μέσα στα...
επόμενα χρόνια.

Αυτό επισημαίνει στο Business Insider ο κτηματομεσίτης Knight Frank μετά το νέο σκληρό πακέτο διάσωσης 96 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν η Ελλάδα εισήγαγε για πρώτη φορά φόρο επί των ακινήτων λόγω της πίεσης από τους πιστωτές, κατέστη εξαιρετικά δύσκολο για τους ιδιώτες να διατηρήσουν τα νησιά τους.

Μόνο το 10% των ελληνικών νησιών είναι ιδιόκτητα, με περίπου 1.200 - 6.000 νησιά να αποτελούν δελεαστική επιλογή για άμεση κεφαλαιοποίηση από την κυβέρνηση.

Πόσο φθηνά είναι; Με 4,45 εκατομμύρια δολάρια μπορείς να αποκτήσεις ένα σπίτι 6 υπνοδωματίων στο Bellevue Hill ή το νησί Γαία.

Το νησί που περιγράφεται ως "παιδική χαρά των εκατομμυριούχων" δίνει τη δυνατότητα κατασκευής 6 βιλών με 4,76 εκατομμύρια δολάρια.

Τι μπορείς να αποκτήσεις αντί για ένα ισόγειο διαμέρισμα 7,9 εκατομμυρίων δολαρίων με 3 υπνοδωμάτια στο Point Piper; Τον πράσινο παράδεισο "Σοφία" στο Ιόνιο Πέλαγος στην τιμή των 6,99 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Αντί για ένα αρχοντικό μεσογειακού στυλ στο Point Piper έναντι 40 εκατομμυρίων δολαρίων, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να αποκτήσουν  το νησί "Όμορφη" στην τιμή των 63,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος και αποτελεί την ουσία της ελληνικής τελειότητας.