Latest News

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτοκίνητο για ΑμΕΑ σαπίζει στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά! (ΕΓΓΡΑΦΑ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένα αυτοκίνητο για ΑμΕΑ έχει εγκαταλειφθεί στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά, εξαιτίας της αδιαφορίας των δημοτικών αρχών, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά...
το Reportaz Net. 
Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο τύπου βαν 9 θέσεων, μάρκας HYUNDAI, το οποίο ήταν δωρεά από τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Δήμο Πειραιά, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες σε διάφορες δραστηριότητες.
Ωστόσο οι δημοτικές αρχές Πειραιά δεν μπόρεσαν να βγάλουν πινακίδες για κυκλοφορήσει κανονικά, με αποτέλεσμα να έχει εγκαταλειφθεί στο γκαράζ εδώ και σχεδόν εννέα χρόνια! 

Ο Γαβρίλης δίνει λύση...
Το θέμα έρχεται τώρα στην επικαιρότητα, καθώς μετά από προσπάθειες συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες βρέθηκε λύση μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, ο οποίος επέδειξε την ευαισθησία να κινήσει τις διαδικασίες να βγάλει πινακίδες στο αυτοκίνητο. 
 Το θέμα έφτασε στο γραφείο του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος δήλωσε άγνοια σχετικά με τη δωρεά του αυτοκινήτου, καθώς φαίνεται δεν τον είχε ενημερώσει κανείς συνεργάτης του από την ανάληψη των καθηκόντων πριν από δέκα μήνες.

"Από τον Ιανουάριο προσπάθησα τέσσερις φορές να κλείσω ραντεβού με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για να τον ενημερώσω για το θέμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό..." τονίζει ο Μιχάλης Πετρίδης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων (ΕΕΕΕΚ) του μεγαλύτερου σχολείου παιδιών με ειδικές ανάγκες στον Πειραιά.
 "Πριν λίγες ημέρες απευθύνθηκα στον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως και ανέλαβε να δώσει λύση, καθώς το θέμα αφορά μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα..." συμπληρώνει ο Μιχάλης Πετρίδης, ο οποίος είναι πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες και εργαζόμενος του Δήμου Πειραιά!    

Το χρονικό της υπόθεσης  
Το αυτοκίνητο, τύπου βαν 9 θέσεων, μάρκας HYUNDAI- είχε χρησιμοποιηθεί ελάχιστα στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας- έγινε δωρεά από τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Δήμο Πειραιά επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα
Η δωρεά έγινε δεκτή τον Απρίλιο του 2006 από την Δημοτική Αρχή, η οποία καθυστέρησε να το ταξινομήσει και να βγάλει πινακίδες. Ένα χρόνο αργότερα γνωστοποιήθηκε εγγράφως από τη Διεύθυνση Μεταφορών ότι δεν μπορεί να το ταξινομήσει για να βγάλει πινακίδες, επειδή πέρασαν τα χρονικά περιθώρια. Το θέμα μπορούσε να λυθεί με παρέμβαση του τότε Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε λόγω κακής συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή. Ωστόσο ελήφθη απόφαση από την τότε αναπληρώτρια δήμαρχο Νίτσα Βλασσοπούλου ότι το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου γνώριζαν το θέμα κι έγινε μια προσπάθεια να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο για άλλους σκοπούς, αλλά δεν προχώρησε λόγω της προηγούμενης απόφασης για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Ο Μώραλης δηλώνει άγνοια...
Ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μώραλης δηλώνει πως φαίνεται πως δεν γνώριζε για το εγκαταλελειμμένο  αυτοκίνητο στο γκαράζ του Δήμου. Το έμαθε μετά την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά  και μάλλον αισθάνθηκε άβολα, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις (συνάντηση έξω από το γραφείο δημάρχου, τηλεφώνημα γραμματέας, που δεν αναφέρονται αναλυτικά γιατί δεν είναι αυτό το θέμα...).
Όμως τώρα ο δήμαρχος γνωρίζει (ή μπορεί εύκολα να πληροφορηθεί όλη την ιστορία) και με δεδομένη την ευαισθησία που τον διακρίνει για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να κάνει ότι χρειάζεται σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια για την επίλυση του θέματος, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν κοστίζει τίποτα στο Δήμο Πειραιά...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ