Latest News

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Νέο κόμμα σχεδιάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου! (Ονόματα, πολιτικό στίγμα, ΜΜΕ, χρηματοδότηση)

Νέο κόμμα σχεδιάζει να ιδρύσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με στόχο να καλύψει ένα πολιτικό κενό χώρο αριστερά...
του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reportaz Net, στο οργανωτικό σχέδιο της προέδρου της Βουλής βρίσκεται ως πρώτο πλάνο η συλλογή 10 υπογραφών από βουλευτές ώστε να έχει κοινοβουλευτική ομάδα ανεξαρτήτων μέσα στο Κοινοβούλιο.
Τα ονόματα 
Ενδιαφέρον για το νέο πολιτικό φορέα φέρεται να έχουν εκδηλώσει σε πρώτη φάση οι: 
Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Ραχήλ Μακρή, Πετράκος Λαπαβίτσας, Διαμαντόπουλος, Λέβα, Κατριβάνου, Σακοράφα κα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήσεις γίνονται και με κάποιες συνιστώσες κυρίως αυτές που έχουν Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθώς και με υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Κ.Ε. και του Πολιτικού Συμβουλίου. 
Μάλιστα, λέγεται πως επιδιώκεται ο νέος αριστερός πολιτικός σχεδιασμός να έχει και την ευλογία και έγκριση του Μανόλη Γλέζου, ενώ υπάρχει έντονο φλερτ με υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΝΤΑΡ.ΣΥΑ.
Το πολιτικό στίγμα
Το νέο κόμμα τοποθετείται αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ενδιάμεσα από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και δεξιά του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό της επιτελείο ετοιμάζει την ιδεολογική στοχευμένη κατεύθυνση τις αρχές και θέσεις, την οργανωτική δομή, την στελέχωση του νέου κόμματος.
Τα ΜΜΕ
Στο πλάνο της επικοινωνιακής προβολής του νέου κόμματος γίνονται συζητήσεις για την έκδοση εφημερίδας, με παράλληλη δημιουργία sites ή ακόμη και ραδιοφωνικής φωνής. Για το "αγκάθι" της τηλεοπτικής προβολής εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμαχίας με τους νέους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών συχνοτήτων. 
Η χρηματοδότηση
Η οικονομική κάλυψη του νέου πολιτικού εγχειρήματος φαίνεται να έχει εξασφαλιστεί υπό την αιγίδα του Νίκου Κωνσταντόπουλου.
Η έναρξη των εξελίξεων προγραμματίζονται αμέσως μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης που αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις και ξεκαθαρίσματα στο ΣΥΡΙΖΑ...