Latest News

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Με μηνύματα άνοιξε πανιά το 52ο Ράλι Αιγαίου


Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας μεταφέρουν αυτή τη χρονιά τα πολύχρωμα πανιά του ιστιοπλοϊκού στόλου του 52ου Ράλι Αιγαίου, που...
ξεκίνησε σήμερα.

 Σε πείσμα των αντίξοων οικονομικών συνθηκών, η ιστορική αθλητική διοργάνωση αποφάσισε να μην «υποστείλει σημαία», αλλά με την αλλαγή του προγράμματος των ιστιοδρομιών θα δώσει την ευκαιρία σε όσους βρεθούν στις παραλίες του Σαρωνικού σήμερα, αύριο και το επόμενο Σαββατοκύριακο να δουν ότι οι Ελληνες ιστιοπλόοι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης συμπληρώνει φέτος τα 52 χρόνια ζωής και έχει ακυρωθεί μόνο το 1974, εξαιτίας της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο. Αυτή τη χρονιά, όμως, εξαιτίας των capital controls πολλοί ιστιοπλόοι δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν διότι θα ήταν αδύνατον να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε έναν αγώνα που θα διαρκούσε περισσότερο από μία εβδομάδα. Ετσι, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθούν ιστιοδρομίες στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου και του Νοτιοδυτικού Αιγαίου.
Στο 52ο Ράλι Αιγαίου θα βρεθούν αντιμέτωποι οι νυν ιστιοπλόοι των ολυμπιακών κατηγοριών με τους παλιούς, οι οποίοι αφού πέρασαν από τις κατηγορίες τριγώνου ξεχώρισαν και στην ανοιχτή θάλασσα. 
Στη φετινή διοργάνωση, η παλιά γενιά της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη νέα.
Στον αγώνα θα πάρουν μέρος 35 σκάφη. Στα καταστρώματά τους θα υπάρχουν ιστιοπλόοι με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες.
Οι φετινές ιστιοδρομίες θα ξεκινήσουν από τον Φαληρικό Ορμο, η μία θα έχει σημείο στροφής τη βραχονησίδα Παραπόλα και τερματισμό τη Βουλιαγμένη (μήκος 122 ναυτικών μιλίων) και η άλλη σημείο στροφής τη βραχονησίδα Πιπέρι και τερματισμό το Σούνιο (94 ναυτ. μιλίων).