Latest News

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Χειροπέδες σε Τούρκο διακινητή μεταναστών - 200.000 ευρώ για μία μεταφορά 110 Σύρων

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στη Θεσσαλονίκη - Είχε έσοδα 200.000 ευρώ από μία μόνο προώθηση 110 ΣύρωνΈνας 56χρονος Τούρκος υπήκοος συνελήφθη, ενώ οδηγούσε ένα φορτηγό με 110 Σύρους πρόσφυγες, εκ των οποίων 39 είναι...
ανήλικα παιδιά. 
Το "παράνομο φορτίο" με τους μετανάστες είχε παραλάβει νωρίτερα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το φορτηγό εντοπίστηκε στον κόμβο της Ασπροβάλτας, μετά από καταγγελίες πολιτών που ταξίδευαν στην Εγνατία οδό.   Όπως διαπιστώθηκε, η προώθηση των προσφύγων είχε αποφέρει έσοδα στο κύκλωμα διακίνησης περίπου 200.000 ευρώ. Οι πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν μπει στη χώρα πριν από τρεις ημέρες από άγνωστο σημείο της μεθορίου και δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα, προκατέβαλαν 1.800 ευρώ ο καθένας για την μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας και περίμεναν το φορτηγό το οποίο τελικά τους παρέλαβε την προηγούμενη μέρα.    
Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στη Θεσσαλονίκη - Είχε έσοδα 200.000 ευρώ από μία μόνο προώθηση 110 Σύρων   Ο 56χρονος  συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης και της Προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής». Η δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών συνεργών του οδηγού, έχει ήδη υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.   Η αστυνομία έκανε γνωστό ότι η έρευνα της, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης της οργάνωσης, συνεχίζεται.