Latest News

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Παράνομες οι φοροαπαλλαγές της COSCO


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί παράνομες τις φοροαπαλλαγές της COSCO και της θυγατρικής της ΣΕΠ στο λιμάνι...
του Πειραιά.


 Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την απόφαση SA.28876(2012/C) (ex CP 202/2009) της ΕΕ, η οποία εκδόθηκε στις 23.03.2015 και αφορά τις κρατικές ενισχύσεις, τις οποίες χορήγησε η Ελλάδα παρανόμως στις εταιρείες ΣΕΠ και COSCO Pacific Limited.
Σύμφωνα με την απόφαση η Ελλάδα υποχρεούται να αποστείλει στην ΕΕ το ύψος των φοροαπαλλαγών που έχει παρανόμως καρπωθεί η ΣΕΠ και η COSCO Pacific Limited, συνυπολογιζόμενων των τόκων μέχρι 12 Αυγούστου 2015 και ταυτόχρονα να διακόψει στο εξής τις φοροαπαλλαγές. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν στην χώρα μας βαρύτατα πρόστιμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Λιμενεργατών σημειώνουν:
Εδώ και δύο μήνες κατ’ επανάληψη είχαμε δημοσιοποιήσει την επικείμενη απόφαση, αφού είχε εκδοθεί δελτίο τύπου από την ΕΕ. Δυστυχώς, τόσο η σημερινή Κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, αλλά και η COSCO και τα παπαγαλάκια αυτής είχαν πάθει ΑΦΩΝΙΑ.
Τώρα τα ψέματα τελείωσαν και η μεγάλη επένδυση της COSCO απομυθοποιείται.
Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται συνολική επανεξέταση της παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ και των «Φιλικών Διακανονισμών» που ακολούθησαν.
Είναι, επίσης, επιβεβλημένο να σταματήσει κάθε ενέργεια σχετικά με τους διαγωνισμούς πώλησης των μετοχών, τόσο του ΟΛΠ, όσο και του ΟΛΘ, αφού, εκτός των άλλων ουσιαστικών λόγων, σ’ αυτούς τους διαγωνισμούς είναι εμπλεκόμενη η COSCO.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους
και να πράξουν το αυτονόητο.
Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στην Κυβέρνηση στο θέμα πώλησης των Λιμανιών.