Latest News

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η περιφέρεια Αττικής προχωρά σε προσλήψεις


Η περιφέρεια Αττικής προχωρά σε προσλήψεις - MediaΣτην πρόσληψη 139 μόνιμων υπαλλήλων και 127 εποχικών με 8μηνη σύμβαση εργασίας προχωρά η περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των άμεσων...
αναγκών της.


Η απόφαση εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο όπου η αντιπολίτευση εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα του αιτήματος.
Η αντιπεριφερειάρχης εισηγήτρια του θέματος Ελισσάβετ Τασούλη σημείωσε ότι, ο αριθμός των κενών θέσεων τακτικού προσωπικού του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής ανέρχεται σε 765.
Υπογράμμισε την αναγκαιότητα της άμεσης κάλυψης ορισμένων κενών, σε διάφορους κλάδους και κατηγορίες των οποίων «η δαπάνη μισθοδοσίας θα βαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της περιφέρειας.»
Οι αντιδράσεις επικεντρώθηκαν στην νομιμότητα ή μη του αιτήματος εφόσον, αφενός η νομοθεσία απαγορεύει τις προσλήψεις, αφετέρου ζητείται η πρόσληψη 48 καθαριστριών για την κάλυψη των 22 προβλεπόμενων από το οργανόγραμμα θέσεων. Από την αντιπολίτευση ζητήθηκε ο διαχωρισμός των 26 «πλεοναζόντων» καθαριστριών και η ένταξη τους σε νεότερο οργανόγραμμα «απόλυτα συμβατού με τις πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας». Ακόμα, προτάθηκε και η απόσυρση του θέματος μέχρι την ύπαρξη τροπολογίας (στον νόμο προσλήψεων στους ΟΤΑ) για άρση απαγόρευσης προσλήψεων στις κατηγορίες Υ.Ε. και Δ.Ε.
Αντίθετα, από την προσκείμενη στους ΑΝΕΛ παράταξη ζητήθηκε η διεύρυνση της απόφασης, ώστε να περιληφθούν 23 υπάλληλοι οι οποίοι είχαν εργαστεί επί σειρά ετών στην περιφέρεια και δεν ωφελήθηκαν από το Π.Δ. Παυλόπουλου (περί μονιμοποίησης). Αποδόθηκαν ευθύνες στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή για την έλλειψη μέριμνας προς αποκατάστασή τους «παρά την σχετική δέσμευση».
Την ανάγκη της αμεσότητας των προσλήψεων υπογράμμισε η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα η οποία όπως επισήμανε «δεν μπορώ να δουλέψω».
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας και δυστυχώς. Στο τμήμα της δασοπυρόσβεσης το οποίο «είναι πρώτης γραμμής δεν υπάρχει κανένας μόνιμος αρμόδιος υπάλληλος όπως και στις τέσσερις αντιπεριφέρειες».
Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας υποστηρίζοντας την θέση της περιφερειακής αρχής διευκρίνισε ότι η περιφέρεια ως αυτοδιοικητικό όργανο θα διεκδικήσει το δικαίωμα για την εύρυθμη λειτουργίας της με την κάλυψη των αναγκών της, "ενάντια σε κάθε μνημονιακό νόμο".
Τέλος, στο ζήτημα της πρόσληψης των συμβασιούχων επικρίθηκε έντονα η περιφερειακή αρχή η οποία είχε αντιτεθεί -από την θέση της στην αντιπολίτευση- στην συζήτηση του θέματος τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η Ελισσάβετ Τασούλη ανταπάντησε ότι τότε αφορούσε συμβάσεις εργασίας για 5 μήνες οι οποίες δεν διασφαλίζουν κανένα εργασιακό δικαίωμα. Αντίθετα, με τις 8μηνες συμβάσεις οι όποιες διασφαλίζουν ασφάλιση, προϋπηρεσία επίδομα ανεργίας και γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.