Latest News

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απεργία και συγκέντρωση στους Δήμους κατά της ιδιωτικοποίησης

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απεργία και συγκέντρωση μετά τις 12 μμΣε απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση στις...
υπηρεσίες καθαριότητας.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει προγραμματίσει στις 12:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων από ορισμένους δήμους (Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας, Σουλίου κ.α), καθώς και στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας των δήμων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΕ.
Ζητεί, συγκεκριμένα, την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, καθώς και την κατάργηση του άρθρου 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 που παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.