Latest News

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Αυτοψία στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων - Καταγγελίες για δυσοσμία από τη Ψυττάλεια

Αυτοψία στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στη Ψυττάλεια θα πραγματοποιήσουν, αύριο στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά παρουσία τουΑντιπεριφερειάρχη...
 Γιώργου Γαβρίλη.

Η προγραμματισμένη αυτοψία γίνεται για τη διερεύνηση της βασιμότητας ή όχι καταγγελίας πολιτών, κατοίκων του Περάματος, η οποία διαβιβάστηκε στην παραπάνω υπηρεσία από το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Οι καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται για «δυσοσμία, που παράγεται από την επεξεργασία λυμάτων στη Ψυττάλεια» αναφέροντας, μάλιστα, ότι «είναι έντονη και ανυπόφορη με αποτέλεσμα να κλειδαμπαρωνόμαστε στα σπίτια μας μέρα νύχτα, με κλειστά παράθυρα».
Η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κατά την διάρκεια της αυτοψίας, που συμπίπτει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σηματοδοτεί το έμπρακτο και ουσιαστικό ενδιαφέρον της νέας Περιφερειακής Αρχής στα θέματα περιβάλλοντος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:
«Με αφορμή την αυτοψία για την διερεύνηση των καταγγελλομένων είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά δεν πρόκειται να γίνει η χαβούζα της Αττικής. Είναι σαφές ότι δεν αποτελεί λύση για το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των λυμάτων η μεταφορά τους από την Ανατολική Αττική σε απόσταση 40 χιλιομέτρων στην Ψυττάλεια, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι ορθό περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά, όπως είναι η διαχείριση των λυμάτων με τοπικά κέντρα επεξεργασίας.
Ακόμα, διεκδικούμε, με προτάσεις,  την επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας για πότισμα και αναδασώσεις, την ανάπλαση της έκτασης των Λιπασμάτων προς όφελος των κατοίκων, την απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό και την ανάπλαση του παλαιού νεκροταφείου της Νεάπολης».