Latest News

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πέθανε ο θρύλος του Χόλιγουντ, Κρίστοφερ Λι

christopher-lee-650
Ένας από τους τελευταίους μεγάλους του Hollywood, ο Κρίστοφερ Λι, πέρασε στο πάνθεον της υποκριτικής μια...
για πάντα.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών, έχοντας να επιδείξει μια ζωή γεμάτη επιτεύγματα, μια ζωή που αποτέλεσε παράδειγμα για όλους όσους τον συναναστράφηκαν και που ενέπνευσε ακόμα περισσότερους απ΄όσους φανταζόταν.
Ο θάνατος του Κρίστοφερ Λι ήρθε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο του Γουέστμινστερ στην περιοχή Τσέλσι, όμως η σύζυγος του θέλησε πρώτα να ενημερώσει όλη την οικογένεια και μετά να το γνωστοποιήσει στα μέσα.
Ο 93χρονος ηθοποιός τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και είχε εισηχθεί στο νοσοκομείο. Μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας κατέληξε. Ο Κρίστοφερ Λι έκανε τα πάντα στην καριέρα του: θρυλικούς ρόλους, πρωταγωνιστικούς, δεύτερους ρόλους, guest, ενώ είχε και μουσική μπάντα, όντας εξαίρετος κιθαρίστας. Οι πιο αξιομνημόνευτοι ρόλοι του είναι ο Κόμης Δράκουλας, ο ρόλος του στο James Bond: Man with The Golden Gun, ο Χένρι Μπάσκερβιλ, ο Κάουντ Ντούκου στο Star Wars του 2005 και φυσικά ο Σάρουμαν στα Lord of The Rings και Hobbit.
Όπως συνέβη εσχάτως με τον Τζέιμς Γκαντολφίνι και τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ο Κρίστοφερ Λι λίγο πριν νοσηλευτεί συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας Angels in Notting Hill η οποία θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες.