Latest News

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πως να αξιοποιηθεί η έκταση των Οχυρών της Πέρδικας στην Αίγινα

Ως «Οχυρά της Πέρδικας», είναι γνωστή η έκταση 350 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Πέρδικα στη...
Νότια Αίγινα.

Ο χώρος αποτελεί δείγμα ναυτικής οχύρωσης, ιστορικής σημασίας, χαρακτηρίζει τον γραφικό αλιευτικό οικισμό της Πέρδικας, που έχει κηρυχθεί ως ιστορικός διατηρητέος οικισμός (Φ.Ε.Κ. 621Β/7-5-1976) και οποιαδήποτε αλλοίωσή του θα έχει επιπτώσεις στην φυσιογνωμία και στην οικονομία του χωριού.
Μετά από επικοινωνία με τις τοπικές αρχές και τους φορείς της Περιοχής και με αφορμή την από την 21η Ιουλίου 2014 ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.) για τη μίσθωση της έκτασης και τη δυσαρέσκεια των τοπικών παραγόντων σε σχέση με τους όρους και το χαρακτήρα της μίσθωσης, ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά και Νήσων, κ. Στάθης Λεουτσάκος και κ. Σταματάκη Ελένη προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τα ερωτήματα που τέθηκαν έχουν σχέση με την διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς από ενδιαφερόμενη εταιρεία και με τις προθέσεις της διοίκησης του Τ.Ε.Σ. για την απόδοση δημόσιου χαρακτήρα στην περιοχή και την αξιοποίηση της ως Μουσείο Ιστορικής Μνήμης και Ναυτικής Ιστορίας.