Latest News

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Την έπεσαν στον δήμαρχο ...

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά αγανακτισμένοι δημότες την έπεσαν...
στο δήμαρχο. 
Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων που καλούνται από το Δήμο Πειραιά να πληρώσουν βεβαιωμένες οφειλές ύψους ακόμα και 60.000 ευρώ!
Οι κάτοικοι πλησίασαν στα έδρανα τον δήμαρχο κι άρχισαν να του κάνουν παράπονα και να ζητούν να τους βρει λύση, ενώ ακόμα δεν είχε ξεκινήσει το συμβούλιο... 
Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση συζητήθηκε στα προ ημερησίας το θέμα με τις οφειλές σε παρόδους σε πλατεία που φτιάχτηκε πριν από 15 χρόνια (ΕΔΩ)
Αν και όλοι συμφωνούν ότι οι συγκεκριμένες βεβαιωμένες οφειλές των κατοίκων είναι άδικες των κατοίκων , ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους, παρά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά  (ΕΔΩ).
 Επιπλέον στις 21 Μαϊου  στάλθηκε την επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, ενώ στις 5 Ιουνίου κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή από την Πειραιώτισσα βουλευτή-δημοτική σύμβουλο Σταυρούλα Αντωνάκου. 
Πάντως οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε απόγνωση και δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν κινητοποιήσεις και να δημοσιοποιήσουν το θέμα στα ΜΜΕ προκειμένου να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για να υπάρξει λύση στο πρόβλημά τους. 
Κάτι που χρειάζεται να γίνει άμεσα, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού λήγει μέσα στον Ιούνιο η ευνοϊκή ρύθμιση, με αποτέλεσμα αν δεν πληρώσουν τις οφειλές κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.