Latest News

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παράνομος έρωτας στον ΣΥΡΙΖΑ!Στα πηγαδάκια της Βουλής και στα καφέ της πλατείας Συντάγματος ένα παράνομο ερωτικό ειδύλλιο αποτελεί αντικείμενο καθημερινών γαργαλιστικών συζητήσεων, που συχνά καταλήγουν και σε...
εσωκομματικούς καβγάδες!

Όπως γράφει η «Espresso», η ιστορία ξεκίνησε ύστερα από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε με 149 βουλευτές, οι περισσότεροι από τους οποίους κάθονταν πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής, και μάλιστα ήταν άγνωστοι μεταξύ τους.

Εκείνος είναι γύρω στα πενήντα, γοητευτικός, δείχνει αρκετά νεότερος και εκλέγεται σε μεγάλη περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας. Βορειοελλαδίτισσα, αλλά από μικρότερο νομό, είναι και η βουλευτής. Πολύ μικρότερη σε ηλικία (τους χωρίζει σχεδόν μια εικοσαετία), αλλά με πολύ εντονότερη εσωκομματική δραστηριότητα στην περιοχή της. Ενα κοινό στοιχείο τους είναι ότι αμφότεροι τυχαίνει να έχουν στενούς συγγενείς γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της μουσικής και του αθλητισμού. Αυτός μένει σε κεντρικό ξενοδοχείο, ένα από εκείνα που μισθώνει η Βουλή για τους εξ επαρχίας βουλευτές. Εκείνη έχει δικό της σπίτι στα νότια προάστια.

Η γνωριμία τους έγινε μέσω μιας παλαιότερης βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, που -ως ηγετικό στέλεχος της «σκληρής» Αριστερής Πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη- έχει διακριθεί για τη μαχητικότητά της ακόμη και υπέρ της ρήξης της κυβέρνησης με τους δανειστές. Στο δικό της γραφείο συναντιόντουσαν τον πρώτο καιρό, όταν εκείνος πήγαινε για να συμβουλευτεί την έμπειρη συνάδελφό του για τα θέματα της περιοχής τους και εκείνη για εσωκομματική καθοδήγηση...

Οι βόλτες

Πολύ σύντομα άρχισαν να βγαίνουν οι δυο τους. Στην αρχή πήγαιναν μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την επαρχία, που κατέκλυζαν κατά ομάδες -ως «άγνωστοι» στην πρωτεύουσα- τα εστιατόρια και τα μπαράκια γύρω από τη Βουλή ύστερα από τις πολύωρες συνεδριάσεις της. Στη συνέχεια όμως το ζευγάρι έμενε μόνο του, όπως μόνο έτρωγε πολλές φορές στο εστιατόριο της Βουλής ή καθόταν στον εντευκτήριο.

Αγαπημένο τους στέκι δεν άργησε να γίνει και η πλατεία Καρύτση, τα μπαράκια της οποίας προσφέρονται για χαλαρές μεταμεσονύκτιες εξόδους.

Πάντως ορισμένες φορές, όταν η οικογένεια του βουλευτή έρχεται στην Αθήνα για να τον επισκεφθεί, έχουν εμφανιστεί να πηγαίνουν για φαγητό όλοι μαζί ως φίλοι και σύντροφοι.

Κάτι που προκαλεί διάφορα σχόλια από τους συναδέλφους τους που τους βλέπουν, οι οποίοι όμως φροντίζουν να καλύπτουν το μεγάλο μυστικό. Η νεαρή βουλευτής είναι ελεύθερη από τον περασμένο χειμώνα, καθώς χώρισε (ύστερα και από έντονες συγκρούσεις στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε σημαντικό ρόλο) από τον γιο παλαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο συζούσε στη μικρή ακριτική πόλη τους. Το ερωτικό πάθος όμως έχει εξάψει και το εσωκομματικό. Το παράνομο ζευγάρι ανήκε σε διαφορετικές πτέρυγες: Εκείνος στους μετριοπαθείς που υποστηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Αντίθετα, εκείνη ήταν δυναμικό στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, φλερτάροντας ακόμη και με τη ρήξη. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φέρεται να έχει χαμηλώσει αισθητά τους τόνους και να έχει μετακινηθεί στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του πρωθυπουργού. Στα πηγαδάκια της Βουλής λέγεται ότι τα βέλη του έρωτα έπαιξαν τον ρόλο τους, ενώ από τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά καλά λόγια ακούγονται γι' αυτή τη «μετεγγραφή»