Latest News

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΟΛΠ (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Προβληματισμός για τα νέα πρόσωπα του ΔΣ του ΟΛΠΝέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ...
Γιάννης Κούβαρης.  


Η ανακοίνωση του νέου προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου έγινε στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. 
Εκτός του κ. Κούβαρη στο νέο ΔΣ του ΟΛΠ θα μετέχουν, μετά την απόφαση της Γ.Σ,
_ως εκτελεστικά μέλη οι κ. Σταύρος Κυραμαργιός (στην θέση του κ. Παν. Πετρουλή) και Σταμάτης Κοιλάκος και
_ως μη εκτελεστικά μέλη η συνδικαλίστρια Λία Φράγκου, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο ναύαρχος εν αποστρατεία Γιώργος Ροίδης (στενός συνεργάτης της προέδρου της Εθνικής τράπεζας Λούκας Κατσέλη), το στέλεχος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας Γ. Καστελάνος, ο κ. Στ. Δρακονταειδής (συνεργάτης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη), η δικηγόρος Ολυμπία Τσαλικίδου, που επελέγη από το υπουργείο Οικονομικών ενώ ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ παραμένει ο κ. Αθ. Λιάγκος.
_Το ΔΣ συμπληρώνουν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων Γιώργος Γεωργακόπουλος και Νίκος Γεωργίου.
O πρώην πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, προέβη σε απολογισμό του έργου του Οργανισμού και ανέφερε ότι "δυστυχώς οι νεοφιλελεύθερες επιλογές δημιούργησαν συγχύσεις και καθυστερήσεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ" και τόνισε: "δυστυχώς για τη λιμενική βιομηχανία και τον ΟΛΠ Α.Ε. οι αποφάσεις πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. σε έναν και μόνο ιδιώτη μέτοχο – διαχειριστή είναι και άφρονες και οικονομικά καταστροφικές της προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου. Και είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις αυτές θα κριθούν και αντισυνταγματικές στο ΣτΕ και αντιευρωπαϊκές από την Ε.Ε."

Στο πλαίσιο της συνελεύσεως, συζητήθηκαν, επίσης, η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 15ης εταιρικής χρήσης του ΟΛΠ Α.Ε. για την περίοδο από 1-1-2014 έως 31-12-2014, η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 15ης εταιρικής χρήσης (1/1/2014 – 31/12/2014), η διάθεση ετήσιων κερδών για την εταιρική χρήση από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014, η έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων που χορηγήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2014 και η έγκριση της εκλογής μελών του ΔΣ ΟΛΠ ΑΕ, ως εκπροσώπων υπαλλήλων και λιμενεργατών.