Latest News

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

"Βουτιά" στη διαφάνεια με τις Ημέρες Θάλασσας

Σίγουρα δεν συνηθίζεται η κίνηση να παραχωρείται συνέντευξη Τύπου και μάλιστα τόσο σύντομα -μέσα σε δέκα ημέρες-
όπως συμβαίνει με τον απολογισμό για την
Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. 

Αυτό ίσως συμβαίνει για πρώτη φορά στο Δήμο Πειραιά, όπου παραδοσιακά η διαφάνεια μένει μόνο στα λόγια και δεν γίνεται ποτέ πράξη.


Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια εξαίρεση, αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε ξανά στο πρόσφατο παρελθόν από τις δημοτικές αρχές του Πειραιά. 

Ούτε για το Δημοτικό Θέατρο, ούτε για τη ΔΗΡΑΠ, όπως θα περίμενε κανείς τουλάχιστον με όσες καταγγελίες είχαν ακουστεί για κακοδιαχείριση.  
Το ενδιαφέρον με τον απολογισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας δεν επικεντρώνεται στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης. Εδώ δεν υπάρχει καμία τέτοιου είδους "ανασφάλεια", καθώς παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη ήταν εγγύηση. 
Για την ιστορία, ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων ανέρχεται περί τις 111.000 ευρώ, εκ των οποίων περίπου 60.000 ευρώ από το Δήμο Πειραιά και 45.000 πλέον ΦΠΑ από την Περιφέρεια Αττικής. 
(Το ποσόν της συμμετοχής του Δήμου Πειραιά αναμένεται να έχει καλυφθεί από τις χορηγίες).    
Αντιθέτως, η ένσταση με την Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας αφορά στο επίπεδο της τουριστικής προβολής του Πειραιά. Το βασικό διήμερο διεθνές συνέδριο αποφασίστηκε να μεταφερθεί μακριά από την τιμώμενη πόλη και οι εκδηλώσεις για τις Ημέρες Θάλασσας απευθύνονταν κυρίως στους δημότες...

@ Έτσι είναι ν' απορεί κανείς για ποια τουριστική προβολή του Πειραιά μιλάνε;