Latest News

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Το παρασκήνιο με το συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής- Πως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας πήγε στην Αθήνα

Φαίνεται πως ο εορτασμός για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας στο Δήμο Πειραιά «θυσιάστηκε» στο «βωμό» των συμμαχιών που αναζητά το...


νεοσύστατο εκδοτικό συγκρότημα της πόλης, προκειμένου να μπει στην ελίτ της ελληνικής τάξης πραγμάτων και να γίνει παράγοντας στην διαμόρφωση των καταστάσεων.
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα κάτω στο λιμάνι λένε πως η επιλογή του Μεγάρου Μουσικής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από την πλευρά του δήμου για το βασικό διεθνές συνέδριο (20-29 Μαίου), δεν ήταν καθόλου τυχαία. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες "πηγές" της πλατείας Κοραή, στην ουσία σχεδόν "υπαγορεύτηκε" στην Δημοτική Αρχή από το εκδοτικό συγκρότημα της Ιάσωνος, προκειμένου ν' αρχίζουν να μπαίνουν οι βάσεις των συμμαχιών μεταξύ αφεντικών, αλλά και δυο – τριών δημοσιογράφων του πειραϊκού εκδοτικού συγκροτήματος.
Το παρασκήνιο δίνει και την απάντηση στο ερώτημα: Γιατί η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας του Δήμου Πειραιά δεν γιορτάστηκαν εξ’ ολοκλήρου στην πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αλλά στην Αθήνα που δεν …βρέχεται από πουθενά; 
Στον Πειραιά  έγιναν οι εκδηλώσεις για τις "Ημέρες Θάλασσας" που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή και σχεδιάζει να τις επαναλάβει και του χρόνου τον Μάιο, χωρίς τον εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσα. 
Την ίδια στιγμή προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τις επιλογές τους, υποστηρίζοντας ότι ο Πειραιάς δεν διαθέτει "αξιόπιστο" εκθεσιακό χώρο, χωρίς να πείθουν κανέναν, καθώς τέτοιου είδους συνέδρια μπορούν να γίνουν στο ΣΕΦ, τον ΟΛΠ, αλλά και το Δημοτικό Θέατρο.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε πως η επιχείρηση αναζήτησης συμμαχιών με τα ιστορικά εκδοτικά τζάκια έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από το εκδοτικό συγκρότημα της Ιάσωνος που αναζητά την κατοχύρωση και την καταξίωση μέσα στην εγχώρια ελίτ.
Οι πληροφορίες επισημαίνουν με έμφαση πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός η επίσκεψη του ραδιοφωνικού διευθυντή του ΔΟΛ στην Ιάσωνος αρκετές μέρες πριν την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Εκτός βέβαια, γιατί υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο, αν η συνάντηση έγινε για επαγγελματικούς λόγους.
Το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι η Δημοτική Αρχή Πειραιά δεν έχει σταθεί ακόμη στο «ύψος» που της δίνει η πόλη με το μεγάλο λιμάνι. Μάλλον κάποιοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει Δήμος Πειραιά. Μάλλον κάποιοι δεν πρόκειται ποτέ να απογαλακτιστούν και να δείξουν το δικό τους ανάστημα και τις ικανότητες τους απέναντι στους πολίτες που τους ψήφισαν...

@ Από ειδικό συνεργάτη για το Reportaz Net