Latest News

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Στο μικροσκόπιο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Kατεπείγουσα έρευνα για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο διέταξε η ΕισαγγελίαΤη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο διέταξε η...
Εισαγγελία Πρωτοδικών. 
Η παρέμβαση της Εισαγγελίας είχε αφορμή μήνυση που κατέθεσε για τη μεγάλη φωτιά η Περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας, η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών με την εντολή να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς «που εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε χώρο που δραστηριοποιείται εταιρία ανακύκλωσης».
Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν και σε βάρος ποιων προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το περιστατικό.
Στο μεταξύ αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της Αττικής καθώς εξακολουθεί να σιγοκαίει η φωτιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.
Η έντονη οσμή καμένου πλαστικού κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική ιδιαίτερα στα δυτικά και νότια προάστια. Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων (διοξίνες, φουράνιο κ.ά.). Το υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν εκδώσει καμία απολύτως ανακοίνωση που να αναφέρει το πως θα προστατευτούν οι πολίτες, ιδιαιτέρως οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να προχωρήσει η κάλυψη της καιγόμενης επιφάνειας με χώμα, μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να σβήσει η φωτιά