Latest News

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

«Η Χρυσή Αυγή στήνει δουλεμπορικό γραφείο» - Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Πέραμα


Τη δημιουργία «δουλεμπορικού γραφείου» στη Ναυπηγο- επισκευαστική Ζώνη του Περάματος από τη Χρυσή Αυγή, υπό το...
πέπλο του «σωματείου εργαζομένων», καταγγέλλουν μια σειρά σωματείων της Ζώνης και του Πειραιά.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που υπογράφεται από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών ,τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Καθαριστών/ριών Πειραιά, το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, τον Σύνδεσμο Εμπορ/λων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και την Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, η Χρυσή Αυγή ιδρύει «σωματείο εργαζομένων» με την επωνυμία «Άγιος Νικόλαος», το οποίο στην πραγματικότητα θα λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ των εργολάβων και των ανέργων της περιοχής, για την εξασφάλιση μιας χαμηλά αμειβόμενης θέσης εργασίας, χωρίς δικαιώματα, αλλά και για το χτύπημα των συνδικάτων της Ζώνης και την ενδυνάμωση του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.  
«Πρόκειται για παραμάγαζο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση φθηνών εργατών σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές. Εργάτες που θα αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, ενώ θα δουλεύουν όσο θέλει ο εργοδότης, θα πληρώνονται όποτε θέλει ο εργοδότης, θα ασφαλίζονται όσο θέλει ο εργοδότης, θα δουλεύουν σε συνθήκες όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα στα ΕΛΠΕ για να σκοτώνονται για τα κέρδη των εργοδοτών κι αν τολμήσουν και σηκώσουν ανάστημα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους θα έχουν να κάνουν με τους μπράβους, τα μαντρόσκυλα του εργοδότη, τους χρυσαυγίτες», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα σωματεία στην κοινή τους ανακοίνωση.
«Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται καθημερινά σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες, άλλους λαϊκούς αγωνιστές. Που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους πρωτοπόρους συναδέλφους μας του Συνδικάτου Μετάλλου το Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα και δολοφόνησαν λίγες μέρες μετά στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου.»
Τα σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πρόκειται για συνδικαλιστική οργάνωση, για σωματείο εργαζομένων που στόχο έχει τη συσπείρωση εργαζομένων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Πρόκειται για δουλεμπορικό γραφείο δολοφόνων που στόχο έχει να διακινεί φθηνούς εργάτες σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές. Δεν έχουν καμιά δουλειά στην πόλη μας.»
Ενάντια στην παραπάνω εξέλιξη διοργανώθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης από σωματεία, συλλογικότητες και αντιφασιστικές οργανώσεις της περιοχής.