Latest News

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ποιον προτείνουν για πρόεδρο του ΟΛΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγαρο ολπΈνα κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προτείνεται για ν' αναλάβει την προεδρία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)...

Πρόκειται για τον  Γιάννη Κούβαρη, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη επιλογή του προσώπου λέγεται ότι αποτέλεσε πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα προς την αρμόδια επιτροπή της κυβέρνησης που έχει συγκροτηθεί για το θέμα των διοικήσεων στα λιμάνια και η οποία έγινε δεκτή.
Σημειώνεται ότι τα βιογραφικά των υποψηφίων που θα τεθούν επικεφαλής των διοικήσεων του ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών θα εξεταστούν από ιδιωτική επιτροπή αξιολόγησης, αλλά και από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ( ΤΑΙΠΕΔ).
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και ΟΛΘ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν αποκλείεται οι αξιολογήσεις των υποψηφίων να τεθούν υπόψη και στην επιτροπή αξιολόγησης δημοσίων επιχειρήσεων στη βουλή.
Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.
@ Καλά έχουν ν' ακουστούν ονόματα - εμείς θα προτείναμε γυναίκα και συγκεκριμένα την  Αναστασία Φραντζεσκάκη- αλλά κοίτα τώρα ποιον προτείνουν για πρόεδρο του ΟΛΠ...