Latest News

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

Με έναν ολόκληρο χρόνο καθυστέρηση βραβεύθηκαν από την ΚΟΔΕΠ του Δήμου Πειραιά οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» και κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα...
το 2014! 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου, με την παρουσία των επιτυχόντων μαθητών και μαθητριών, των εθελοντών καθηγητών της «Διδακτικής Αλληλεγγύης», των γονέων κ.α.
Η «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της προηγούμενης προέδρου της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνας Καλαγιά- Καραμαλάκου.
H κοινωνική αυτή πρωτοβουλία χρειάζεται να συνεχιστεί από την τωρινή διοίκηση της ΚΟΔΕΠ, γιατί στηρίζει παιδιά από οικονομικά αδύναμες οικογένειες που δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. 
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως από τα 28 παιδιά της Τρίτης Λυκείου που παρακολούθησαν το πρόγραμμα της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» του Δήμου Πειραιά,  τα  23 πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (7 στα Πανεπιστήμια και 16 τα ΤΕΙ της χώρας. Το 2014-2015 παρακολούθησαν το πρόγραμμα 100 παιδιά και δίδαξαν 40 εθελοντές καθηγητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βράβευση των επιτυχόντων έγινε με καθυστέρηση ενός χρόνου, καθώς συνήθως τέτοιου είδους εκδηλώσεις γίνονται έως τα Χριστούγεννα. Αυτό είχε προκαλέσει αρνητικές κριτικές για τη σημερινή διοίκηση της ΚΟΔΕΠ και το θέμα είχε έρθει πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπως είχε γράψει το Reportaz Net 
@ Ε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λένε...