Latest News

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Βίντεο ΣΟΚ: Αστυνομικός εκτελεί εν ψυχρώ άοπλο νεαρό στις ΗΠΑ – ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Βίντεο ΣΟΚ: Αστυνομικός εκτελεί εν ψυχρώ άοπλο νεαρό στις ΗΠΑ – ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - MediaΑπίστευτης σκληρότητας βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας ότι το κύμα αστυνομικής βίας στην Αμερική «καταπίνει» ατιμώρητα τα...
ανθρώπινα δικαιώματα.


Τα περιστατικά με αστυνομικούς στις ΗΠΑ,που εγκληματούν απρόκλητα αλλά παραμένουν προκλητικά ατιμώρητοι, όλο και πληθαίνουν.
Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας αστυνομικός εκτελεί εν ψυχρώ και χωρίς αφορμή έναν νεαρό άνδρα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στη Γιούτα στις 11 Αυγούστου του 2014, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον στο Φέργκιουσον, που προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων στο Μιζούρι και σε ολόκληρες της ΗΠΑ, κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Τον πυροβόλησε χωρίς λόγο!
Οι εικόνες από το βίντεο σοκάρουν.
Ο αστυνομικός φαίνται στο βίντεο να τραβά το υπηρεσιακό του όπλο και να σκοτώνει εν ψυχρώ τον νεαρό Ντίλον Τέιλορ, την ώρα που το θύμα έβγαινε από ένα κατάστημα.
Ο νεαρός δεν ήταν οπλισμένος, ούτε ύποπτος για κάποιο έγκλημα. Φορούσε ακουστικά και άκουγε μουσική, όταν ο αστυνομικός του ζήτησε να σταματήσει.
Ο 20χρονος δεν τον ακούει γιατί φοράει ακουστικά. Όταν τελικά γυρίζει προς τον αστυνομικό, τον βλέπει με το όπλο προτεταμένο. Δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και ο αστυνομικός πατάει τη σκανδάλη, τον πυροβολεί και ο νεαρός σωριάζεται αιμόφυρτος... Και σαν να μην έφτανε η δολοφονική κατάχρηση εξουσίας, ο αστυνομικός φορά χειροπέδες στον 20χρονο λίγο πριν αυτός ξεψυχήσει. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά καταλαβαίνει ότι ο νεαρός είναι άοπλος…
Τον Οκτώβριο του 2014, ο εισαγγελέας της Γιούτα έκρινε πως η πράξη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό άνδρα ήταν δικαιολογημένη!  Ακόμη κι αν το θύμα δεν έκανε κάτι για να απειλήσει τον αστυνομικό, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι εκείνος δικαιολογημένα αισθάνθηκε απειλή!
Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, στο οποίο έχει καταγραφεί ολόκληρο το περιστατικό αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια ακόμη εν ψυχρώ εκτέλεση, που θα μείνει κι αυτή ατιμώρητη.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!
 revolution-news / dailykos