Latest News

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

«Βουλιάζει» ο Πειραιάς και η Αθήνα - 3.000 μετανάστες ήρθαν και "λιάζονται" την τελευταία εβδομάδα

«Βουλιαζει» ο Πειραιάς και η Αθήνα - 3.000 μετανάστες ήρθαν την τελευταία εβδομάδα
Εκτός ελέγχου είναι, όπως φαίνεται, το μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν στον Πειραιά και την Αθήνα από τα νησιά, κυρίως από...

τη Μυτιλήνη 
Εκτιμάται ότι πάνω από 3.000 μετανάστες ήρθαν την τελευταία εβδομάδα στην Αττική με πλοία και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη αφού έχει αυξηθεί η ροή από τα τουρκικά παράλια.

Σήμερα το πρωί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ακόμη 700 μετανάστες, προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη κυρίως, αλλά και από τη Χίο και την Κω, τα νησιά δηλαδή που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στις 14 Ιουνίου έγινε η μεγάλη μετακίνηση, καθώς με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς, είχαν φτάσει από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι, λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής του νησιού.
Ακολούθησε στις 16 Ιουνίου το πλοίο της γραμμής «Χίος-Μυτιλήνη» με το οποίο έφτασαν στον Πειραιά περίπου 400 μετανάστες, κατά κύριο λόγο Σύροι πρόσφυγες πολέμου.
Η κατάσταση αυτή, παρόλο που δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει, δεδομένου ότι η μεταναστευτική ροή από παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται καθημερινά με αμείωτους ρυθμούς.

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού έθιξε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει μέθοδος, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Φοβάμαι ότι δεν πάμε καθόλου καλά», τόνισε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας: «Η Πολιτεία ήταν απροετοίμαστη να δεχθεί αυτό το κύμα, ενώ το γνωρίζαμε. Δεν μιλάω αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση. Το δυστύχημα ξέρετε είναι ότι εδώ διαδέχεται η μια κυβέρνηση την άλλη, επειδή δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση στη χώρα και έχει διαλυθεί, ακριβώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί μια συνέχεια. Και γι’ αυτό κάθε κυβέρνηση πάει να αρχίσει από την αρχή και έχουμε αυτή την κατάσταση. Οταν έρχονται οι καραβιές έτσι και τους αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους, τι καταμέτρηση να γίνει; Και δεν ξέρω αν θέλουν να κάνουν καταμέτρηση…».

@ Μήπως πριν είναι αργά,η δημοτική αρχή Πειραιά χρειάζεται να κάνει μια παρέμβαση για να πιέσει την κυβέρνηση για λύση αντί παρακολουθεί τους μετανάστες να λιάζονται στο λιμάνι και την πόλη; ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ