Latest News

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Προφυλακίστηκαν πατέρας και γιος για την δολοφονία της 28χρονης


Προφυλακίστηκαν πατέρας και γιος για την δολοφονία της 28χρονηςΤο δρόμο για τις φυλακές πήραν γιος και  πατέρας για το φονικό στην Αμαλιάδα με θύμα μία...
28χρονη ρομά, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, αδελφός του βασικού κατηγορουμένου αφέθηκε ελεύθερος αφού οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος.


Οι τρεις κατηγορούμενοι, οι ‘πρωταγωνιστές’ του φονικού που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, οδηγήθηκαν χθες το πρωί στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας, όπου και απολογήθηκαν στον Ανακριτή για τις πράξεις τους.
Και αυτή τη φορά φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και συνοδεύονταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ από την πλευρά της Αστυνομίας δεν είχαν γίνει γνωστά η ημέρα και η ώρα της μεταφοράς τους στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, για την αποφυγή επεισοδίων ή ακόμη και αντίποινων από τους ρομά.
Μέσα για τις κακουργηματικές πράξεις
Ο 28χρονος ρομά Δ.Ν. που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος  για ανθρωποκτονία με πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων και ο 51χρονος πατέρας του Λ.Ν. που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, αμέσως μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές Ναυπλίου.
Ο 26χρονος Ν.Ν.,  αδελφός του 28χρονου, αμέσως μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς οι κατηγορίες για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος.
Στο μεταξύ χθες το πρωί τελέστηκε από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η κηδεία της 28χρονης ρομά Δήμητρας Ντάνου, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, η οποία ήταν το θύμα του φονικού, ενώ ο 31χρονος σύζυγός της εξακολουθεί να νοσηλεύεται τραυματισμένος στο Νοσοκομείο.
Καθόλη τη διάρκεια της κηδείας υπήρχε διακριτική παρουσία της Αστυνομίας στην εκκλησία και το κοιμητήριο, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
patrisnews