Latest News

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: HELLAS LIBERTY


Αν δεν έχετε φύγει για τριήμερο, αξίζει να περάσετε μια βόλτα από το πλωτό μουσείο του στο λιμάνι...
του Πειραιά. 
Δύο σπάνιες ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό στο Πλωτό Μουσείο του Πειραιά, ιστορικό πλοίο, «HELLAS LIBERTY» και τη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας – ντοκουμέντων  πλοίων  που φιλοξενείται  σε αυτό,  διοργάνωσε η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά – “εφτά”  για  την Κυριακή, 31 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο του εορτασμού «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ –ΠΕΙΡΑΙΑ».


Ειδικότερα, οι δύο ξεναγήσεις  –διάρκειας η καθεμία 90 λεπτών θα πραγματοποιηθούν από τις 11:00 – 14:30–  τόσο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πλωτού μουσείου αλλά και στη μόνιμη έκθεση  με φωτογραφίες –ντοκουμέντα  από τα (100+7) πλοία που παραχώρησε η Αμερική μετά τον πόλεμο σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των Ελλήνων στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
Τις δύο ξεχωριστές 90λεπτες ξεναγήσεις θα κάνει ο κ. Ευάγγελος Κούζηλος, Πρόεδρος του Πλωτού Μουσείου “Hellas Liberty”.  Σε αυτές ο κ. Κούζηλος, θα παρουσιάσει εμπεριστατωμένα και αναλυτικά στο κοινό, μέσα από ντοκουμέντα και video -αλλά και μέσω της έμπρακτης εμπειρίας του αφού υπήρξε καπετάνιος πλοίου τύπου Liberty-  όλη τη διαδρομή: δημιουργίας ιστορίας αλλά και εξέλιξης του  πλοίου που είναι ένα από τα τρία μοναδικά στον κόσμο εναπομείναντα φορτηγά πλοία τύπου LIBERTY που διασώζονται παγκοσμίως.
“HΕLLAS  LIBERTY”: Ένα πλοίο με βαριά ιστορία που ξεκινάει από τον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα πλοίο που σηματοδότησε την αναγέννηση της Ελληνικής Ναυτιλίας στη σύγχρονη  Ελλάδα και που με την σημερινή παρουσία του -ως πρώτο έκθεμα-  στο λιμάνι του Πειραιά σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για αυτόν. Σημειώνεται, ότι το “HELLAS LIBERTΥ” (πρώην “SS Arthur M Huddel”)  που κατασκευάστηκε το 1943 από τις ΗΠΑ για τις ανάγκες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε εγκαταλειμμένο και λεηλατημένο. Με συνεννόηση των ΗΠΑ, του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων  εφοπλιστών παραχωρήθηκε και ρυμουλκήθηκε από τις ΗΠΑ στον Πειραιά το 2008, όπου μετά από επισκευές πήρε τη σημερινή του μορφή.
Στο link video παρουσίασης του Πλωτού Μουσείου Πειραιά «Ηellas Liberty»http://www.youtube.com/watch?v=_gAQVnmrFBg
Πρόγραμμα ξεναγήσεων :
Οι  2 ξεχωριστές 90λεπτες ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11:00 και 14:30.
1η  ξενάγηση  από 11:00 ως 12:30
2η  ξενάγηση  από 13:00 ως 14:30
Η είσοδος σε αυτές  θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τοποθεσία:
Το Πλωτό Μουσείο Πειραιά “HELLAS LIBERTY”, βρίσκεται μέσα στο λιμάνι, στην  Ακτή Βασιλειάδη (είσοδος από Πύλη Ε2).
@ Για σένα που ανέβασες το ποστ στη σελίδα στο facebook αλλά και για τον καπετάν Βαγγέλη...