Latest News

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Final Four: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός

Final Four: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο ΟλυμπιακόςΘέλει να το κάνει για 3η φορά την τελευταία τετραετία. Στις 19:00 στο Palacio des Deportes ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας την...
ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 
Στόχος, να στείλει τους Ρώσους να αγωνιστούν απόγευμα Κυριακής στον μικρό τελικό. Ετσι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες να πάνε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωση.

Αποστολή δύσκολη κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά οι «ερυθρόλευκοι». Απέναντί τους θα βρουν την, κατά γενική ομολογία, πληρέστατη και πιο φορμαρισμένη ομάδα, βάσει αποτελεσμάτων, στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.

Βέβαια ξέρουν από δύσκολα και γι’ αυτό δείχνουν πανέτοιμοι για να κάνουν το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται προκειμένου να ανέβουν στον ευρωπαϊκό θρόνο για 4η φορά στην ιστορία τους και 3η μέσα στην τελευταία τετραετία.

Το «αγκάθι» που προέκυψε χθες με το Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, θα φανεί λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα αν θα παραμείνει πρόβλημα ή όχι. Ο Αμερικανός δεν προπονήθηκε την Πέμπτη και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί στη διάρκεια; της ημέρας, αν και στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως θα προλάβει το μεγάλο ματς με την «ομάδα του στρατού».

Αυτό που επιδιώκει σήμερα ο Ολυμπιακός το έχει ξανακάνει. Αρχικά στον τελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη και ένα χρόνο μετά στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, όταν και απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ κι αργότερα κατάκτησε το τρόπαιο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Άπαντες βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος, όπως και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αισιοδοξεί πως θα γίνει ο δεύτερος από την χώρα μας (πρώτος ήταν ο Μπαρτζώκας) που θα κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Διαιτητές του αγώνα, Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία).

Η προϊστορία

Σε όλες τις καθοριστικές αναμετρήσεις των Final Four, η ΤΣΣΚΑ έχει κατεβάσει διακόπτη. Με αποκορύφωμα το 2012 στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Τότε βοηθός προπονητή του Καζλάουσκας στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ ήταν ο σημερινός προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος. Μετά τον τελικό ήταν απαρηγόρητος σκεπτόμενος ότι «η ζωή δεν σε φέρνει κάθε μέρα σε θέση να κατακτάς μια Ευρωλίγκα. Θα με αξιώσει ξανά ο Θεός;»…. Όχι μόνο τον αξιώνει, αλλά τον βάζει στο ρόλο του τιμονιέρη.