Latest News

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

FIFA: Αυτά είναι τα στελέχη που συνελήφθησαν με τα σεντόνια από FBI στη Ζυρίχη (ΟΝΟΜΑΤΑ)


FIFA: Αυτά είναι τα στελέχη που συνελήφθησανΈξι υψηλόβαθμα στελέχη του κόσμου του ποδοσφαίρου συνελήφθησαν στη Ζυρίχη σήμερα...
το πρωί έπειτα από αίτημα των αμερικανικών αρχών, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, ανακοίνωσαν οι ελβετικές αρχές.

«Η αστυνομία του καντονίου συνέλαβε έξι στελέχη του ποδοσφαίρου (της διεθνούς ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Fifa) κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών. Υπάρχουν υποψίες ότι εκπρόσωποι αθλητικών μέσων ενημέρωσης και εταιρειών μάρκετινγκ έχουν εμπλακεί σε δωροδοκία υψηλόβαθμών στελεχών ποδοσφαιρικών οργανισμών (εκπροσώπων της Fifa και άλλων προσώπων που ανήκουν σε οργανισμούς που συνδέονται με τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) με αντάλλαγμα τη χορήγηση δικαιωμάτων ενημερωτικής κάλυψης ή δικαιωμάτων μάρκετινγκ διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νότια Αμερική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης , στην οποία διευκρινίζεται ότι οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν αιτήματος της εισαγγελία της Νέας Υόρκης.
Εκπρόσωπος της Fifa στη Ζυρίχη ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδία προσπαθεί «να αποσαφηνίσει» την κατάσταση. «Είδαμε τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης. Προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση. Σε αυτό το στάδιο δεν θα κάνουμε σχόλια» δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι Τζέφρι Γουέμπ, Ευγένιο Φιγουερέδο, Τζακ Γουόρνερ, Εντουάρντο Λι, Χούλιο Ρότσα, Κόστας Τάκας, Ράφαελ Εσκιβέλ, Χοσέ Μαρία Μαρίν και Νικολάς Λεόζ.
Μεταξύ άλλων είναι και οι διευθυντές αθλητικού μάρκετινγκ: Αλεχάντρο Μπουρθάκο, Ααρόν Ντάβιντσον, Ούγκο Τζίνκις και Μαριάνο Τζίνκις, ενώ επίσης συνελήφθη και ο Χοσέ Μαργιλιές που παρουσιάζονται ως μεσάζων που διευκόλυνε τις παράνομες πληρωμές.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκ των εκπροσώπων της Αστυνομίας, Γουόλτερ ντε Γκρεγκόριο, ανέφερε για τον Σεπ Μπλάτερ πως «ουδεμία ανάμιξη έχει με το συγκεκριμένο θέμα».