Latest News

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Eurovision 2015 : Η ώρα του μεγάλου τελικού. Τα φαβορί και τα στοιχήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Eurovision 2015 : Η ώρα του μεγάλου τελικού. Τα φαβορί και τα στοιχήματαΑπόψε στις 22:00 αρχίζει ο μεγάλος τελικός της 60ης Eurovision, με ένα μελωδικό ταξίδι στη Βιέννη, υπό τους ήχους του Μότσαρτ και του Μπετόβεν, ενώ ο νικητής του φετινού διαγωνισμού θα γίνει γνωστός περίπου μία ώρα μετά...
τα μεσάνυχτα!
Φέτος το ενδιαφέρον είναι μεγάλο μιας και στον τελικό συμμετέχουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, με λίγες μόνο θέσεις διαφορά στην σειρά εμφάνισης. Στην 11η θέση θα εμφανιστεί η Κύπρος και στην 15η η Ελλάδα.
Η διοργανώτρια Αυστρία είχε εδώ και καιρό κληρωθεί να διαγωνιστεί στη 14η θέση.
Οσον αφορά τον πρώτο ημιτελικό η Μαρία Ελενα Κυριακού πέρασε με άνεση ύστερα από την συγκλονιστική της ερμηνεία.
Η τελική πρόβα της χώρας μας θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 14:00 ώρα Ελλάδας, λίγες ώρες πριν ανάψουν τα φώτα στο «Wiener Stadhalle».
Στα φαβορί για την πρωτιά παραμένει η Σουηδία που θα εμφανιστεί 10η θέση. Ακολουθούν η Ιταλία, που θα εμφανιστεί τελευταία (27η) και η Ρωσία που θα εμφανιστεί 25η, ενώ την πεντάδα εκτιμάται ότι θα συμπληρώσουν η Αυστραλία, που, ως επίτιμη συμμετοχή, θα εμφανιστεί 12η και το Βέλγιο που το τραγούδι του θα ακουστεί αμέσως μετά στην 13η θέση.
Σουηδία Μans Ζelmerlow
O εκπρόσωπος της Σουηδίας έχει δεσμούς με την Ελλάδα, αλλά και μια συγκλονιστική ιστορία ζωής, έχει ο Σουηδός Μονς Σελμερλόβ, ο οποίος στο παρελθόν, δούλευε σε μπαρ της Ρόδου, ενώ έχει πέσει θύμα bullying και επέζησε από τσουνάμι!
Το 2005 εργαζόταν σε μπαρ στη Ρόδο και, έκτοτε, μας επισκέπτεται κάθε χρόνο: «την λατρεύω την Ελλάδα, την Κρήτη τη Λευκάδα. Έρχομαι σχεδόν κάθε χρόνο. Αγαπημένο μέρος μου στον κόσμο είναι στην Κρήτη. Δεν μπορώ να πω γιατί θα έρθει πολύς κόσμος, είναι κοντά στα Σφακιά!».
Η Ρωσία με την όμορφη εκπρόσωπο Polina Gagarina
Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ιδιαίτερη σχέση της Ρωσίδας εκπροσώπου με την Ελλάδα, αφού αυτή δεν περιορίζεται μόνο στο γεγονός ότι το όνομα της είναι γραμμένο στα Ελληνικά στο επίσημο site της. Η Πωλίνα έζησε για κάποια χρόνια στην Ελλάδα.
Αναλυτικά οι χώρες που συμμετέχουν ον τελικό:
1. Σλοβενία
2. Γαλλία
3. Ισραήλ
4. Εσθονία
5. Ηνωμένο Βασίλειο
6. Αρμενία
7. Λιθουανία
8. Σερβία
9. Νορβηγία
10. Σουηδία
11. Κύπρος
12. Αυστραλία
13. Βέλγιο
14. Αυστρία
15. Ελλάδα
16. Μαυροβούνιο
17. Γερμανία
18. Πολωνία
19. Λετονία
20. Ρουμανία
21. Ισπανία
22. Ουγγαρία
23. Γεωργία
24. Αζερμπαϊτζάν
25. Ρωσία
26. Αλβανία
27. Ιταλία