Latest News

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Μην χάσουν τελείως την μπάλα στο Δήμο Πειραιά

 Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φάνηκε πως δεν πήγε τυχαία μετά από καιρό στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο...


του Πειραιά.(ΕΔΩ)
Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος είχε σκοπό να κάνει παρέμβαση για δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν την πόλη και  αφορούν τα έργα της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά (ΕΔΩ) και την πώληση μετοχών του ΟΛΠ. (ΕΔΩ) 
Ωστόσο η συνεδρίαση ξεκίνησε με δύο θέματα προ ημερησίας που είχαν συζητηθεί και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν στην αίθουσα και θα μπορούσε να κάνει την παρέμβαση του μέσα σε λίγα λεπτά, τελικά δόθηκε ο λόγος σε δημότες που ήθελαν να μεταφέρουν το πρόβλημά τους. Έτσι ξεκίνησε μια συζήτηση που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες. 
Κάποια στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησε από την συνεδρίαση και άφησε την γραπτή τοποθέτηση του στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος την διάβασε επί τροχάδην στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Απλά για να καταγραφεί στα πρακτικά και να αναμεταδοθεί στα ΜΜΕ η παρέμβαση Μαρινάκη.

Η κίνηση του δημάρχου να διαβάζει την τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου δεν είναι και πολύ συνηθισμένη στα δημοτικά πράγματα (πιο απαλά δεν μπορώ να το γράψω). Όχι γιατί δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει ένας δημοτικός σύμβουλος να διαβαστεί η παρέμβασή του, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει από τον πρόεδρο του Δ.Σ., όχι από το δήμαρχο. Κάτι τέτοιο προσπάθησε να το πει -όσο πιο κομψά και διακριτικά μπορούσε- η δημοτική σύμβουλος Σταυρούλα Μελά από το "Λιμάνι της Αγωνίας". Το κακό είναι ότι αυτό όχι μόνο δεν το πήραν χαμπάρι, αλλά την "μάλωσαν" κιόλας, ενώ   αισθάνθηκε "μαύρο πρόβατο", όπως είπε και η ίδια!

@ Με λίγα λόγια, για να μην χάσουμε τελείως την μπάλα με το Δήμο Πειραιά: 
H παρέμβαση Μαρινάκη έπρεπε να γίνει με την έναρξη της συνεδρίασης- γι' αυτό δεν πήγε ο άνθρωπος στο Δημοτικό Συμβούλιο;- και ν' άνοιγε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για τα σημαντικά θέματα του Τραμ και του ΟΛΠ. 
Αυτό δεν έγινε και ήταν λάθος, το οποίο δεν διορθώθηκε με ένα δεύτερο να διαβάσει ο δήμαρχος την παρέμβασή του, η οποία αποδυναμώθηκε επικοινωνιακά και ουσιαστικά...