Latest News

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πριν ξεκινήσει, διεκόπη πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής...


Στις 12 Μαΐου θα συνεχιστεί και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε πάλι και διεκόπη σήμερα για δεύτερη ημέρα, μετά από την πρώτη διακοπή... 17 ημερών. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεδρίασε για δεύτερη φορά στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού. Στο ακροατήριο, παρόντες από τους κατηγορούμενους βουλευτές ήταν μόνο οι Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, όπως και ο πρώην βουλευτής Στάθης Μπούκουρας. Παρόντες ήταν ακόμα πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς αλλά και άλλοι που θεωρούνται βασικοί κατηγορούμενοι για την συγκεκριμένη δολοφονία και άλλες επιθέσεις. 




Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι γονείς του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα αλλά και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου στο ακροατήριο. 

Με την έναρξη της δίκης, ο κατηγορούμενος Ιωάννης-Βασίλειος Κομιάνος δήλωσε ότι παραιτήθηκε ο συνήγορός του και ζήτησε από την πρόεδρο να του διορίσει το δικαστήριο νέο δικηγόρο. Παράλληλα, ο αυτεπάγγελτα διορισθείς συνήγορος που είχε οριστεί δικηγόρος κατηγορούμενου στην πρώτη ημέρα της δίκης, ζήτησε διακοπή της διαδικασίας για να ενημερωθεί για την δικογραφία. 

Κατόπιν, το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη για να αποφανθεί επί του αιτήματος. 

Με την επανέναρξη της διαδικασίας, λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, ο Γιώργος Μαραγκός, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα ζήτησε να δηλώσουν στο δικαστήριο όλοι όσοι από τους κατηγορουμένους δεν έχουν συνήγορο, ώστε το δικαστήριο να ορίσει σήμερα συνηγόρους και να μην υπάρξουν άλλες διακοπές. Το αίτημα υποστήριξαν και άλλοι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής. 

Παράλληλα ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης έθεσε το αίτημα της διεξαγωγής της δίκης σε άλλο χώρο. Το αίτημα αυτό υποστήριξαν και άλλοι συνήγοροι, καθώς και ο δήμαρχος Κορυδαλλού, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο είπε πώς δίπλα από τις φυλακές υπάρχουν σχολεία και σε μία εβδομάδα αρχίζουν οι εξετάσεις. Οπως ανέφερε, αν δεν μεταφερθεί η δίκη σε άλλο χώρο, περίπου 400 παιδιά από τον Κορυδαλλό θα πρέπει να πάνε σε Κερατσινι και Νίκαια για να εξεταστούν. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αν γίνει αυτό, τότε θα υπάρξει προσφυγή κατά του κύρους των εξετάσεων.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ζήτησε κι εκείνος τη διεξαγωγή της δίκης σε άλλο χώρο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση υπό τις δεδομένες συνθήκες ώστε να εξασφαλιστεί η δημοσιότητα της δίκης, καθώς, όπως είπε, οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεδομένου ότι υπάρχει πρόβλημα με τις τηλεφωνικές γραμμές, το Ιντερνετ κ.α. Η εισαγγελέας της έδρας στο σημείο αυτό, πρότεινε ότι το δικαστήριο θα μπορούσε να συνεδριάσει το Σάββατο προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα με τα σχολεία και τις εξετάσεις των μαθητών. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης της έδρας, το δικαστήριο επανήλθε, με την πρόεδρο να απαγγέλλει τους μάρτυρες κατηγορητηρίου και να ανακοινώνει αμέσως μετά την νέα διακοπή της δίκης για τις 12 Μαΐου.