Latest News

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Επτά μήνες φαγούρα για τα νέα δικαστήρια Πειραιά...

Ήταν στις 14 Οκτωβρίου 2014, όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης 
Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε αυτοψία στο γιαπί...

της Ραλλείου.(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Επτά μήνες μετά, αλλά επί της ουσίας είναι σαν μην πέρασε μια μέρα για τα δικαστήρια του Πειραιά, καθώς δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα το έργο του νέου δικαστικού μεγάρου στο γιαπί της Ραλλείου.
Στο διάστημα αυτό, άλλαξε η κυβέρνηση και χρειάστηκε να διερευνηθούν οι προθέσεις του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.  
«Όλοι οι παράγοντες συμφωνούν στην ανάγκη μετεγκατάστασης των δικαστηρίων Πειραιά και όλοι κρίνουν ως καταλληλότερο το κτήριο της Ραλλείου Σχολής» δήλωσε ο υπουργός. Συμπλήρωσε επίσης ότι το χρονοδιάγραμμα θα κατατεθεί σύντομα, αν και ορισμένες υπηρεσίες θα παραμείνουν στο παλιό κτήριο των δικαστηρίων αφού ανακαινιστεί.

Αυτό σημαίνει απλά ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών (εκτιμάται ότι χρειάζονται τρία χρόνια από την δημοπράτηση), ούτε καν μελέτη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου (υπολογίζεται ότι το κόστος ανέρχεται περί τα 20 εκατ. ευρώ)

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ο νέος υπουργός επιβεβαιώνει τους φόβους ότι ακόμα κι αν όλα πάνε καλά και υλοποιηθεί η κατασκευή των νέων δικαστηρίων στο γιαπί της Ραλλείου, τότε δεν πρόκειται να μεταφερθούν εκεί όλες οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά...