Latest News

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Οι δήμαρχοι λένε ΟΧΙ στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ - Τι είπαν Ιωακειμίδης, Παντελάκη

Να εμμείνουν, προς το παρόν, στην απόφαση τους για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισαν οι δήμαρχοι στο συνέδριο...
της ΚΕΔΕ (185 υπέρ, 57 υπέρ, 10 παρών, 1 λευκό) μετά από σχετική πρόταση του Γ. Πατούλη.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μιλώντας κατά τη διάρκεια της 3 ημέρας του συνεδρίου στη Χαλκιδική για τα αποθεματικά των Δήμων και την ΠΝΠ πρότεινε:

-Να βασιστούμε και να μείνουμε στις αποφάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ και των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων.

-Να εξουσιοδοτήσουμε το ΔΣ της ΚΕΔΕ για πρωτοβουλίες νομοθετικού περιεχομένου.

-Να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως αν η κυβέρνηση αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, θα δώσουμε τους μισθούς των δημάρχων και θα ζητήσουμε να κάνει το ίδιο και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Ο Γιώργος Πατούλης αιτιολόγησε την πρότασή του σε πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων, το κλίμα ανασφάλειας στην αυτοδιοίκηση, την ανησυχία ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, στο ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση της ΤτΕ και στο ότι είναι απροσδιόριστη η ισχύς της ΠΝΠ.

Ο Γ. Πατούλης μίλησε για “καθαρό” ψήφισμα καθώς και για έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ τις επόμενες ημέρες.

Η πρόταση Γ. Πατούλη έλαβε 185 ΝΑΙ, 57 ΟΧΙ, 10 ΠΑΡΩΝ και 1 ΛΕΥΚΟ σε σύνολο 243 συνέδρων που συμμετείχαν στις σημερινές εργασίες.

Να σημειωθεί ότι συνολικά κατά το τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ οι διαπιστευμένοι σύνεδροι ήταν 400.

Αναλυτικά οι παρατάξεις ψήφισαν ως εξής: «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (ΝΔ) ΥΠΕΡ, Αυτοδιοικητικό κίνημα (ΠΑΣΟΚ) ΥΠΕΡ, «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΤΑ,  «Νέα Αυτοδιοίκηση» (Κεντροαριστερά-Ανεξάρτητοι) ΚΑΤΑ, «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) ΠΑΡΩΝ.

Οι παρεμβάσεις Ιωακειμίδη- Παντελάκη

Γιώργος Ιωακειμίδης: «Δεν μ΄ αρέσουν οι κωλοτούμπες. Είναι το κορυφαίο όργανο της Αυτοδιοίκησης και οφείλει να πάρει απόφαση καθαρή και συγκεκριμένη τώρα. Δεν μ’ αρέσει να πετάω την μπάλα έξω από το γήπεδο. Κλακαδόροι εδώ δεν έχουν θέση».

Ελπίδα Παντελάκη: «Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο. Ούτε ένα ευρώ στην  ΤτΕ. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει αυτά που χρειάζονται για να λειτουργήσουν οι δήμοι. Πάνω από 200 δήμοι δεν μπορούν να βγάλουν τον προϋπολογισμό τους. Για το κύριο ζήτημα δεν παίρνετε απόφαση».