Latest News

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Το μεγάλο παράπονο του Κώστα Τσάκωνα

Η οργή του Κώστα Τσάκωνα για τη σύνταξή τουΟ Κώστας Τσάκωνας εξομολογήθηκε πως το ελληνικό κράτος τον έχει κατακλέψει όσον αφορά ...
τη σύνταξη που του αναλογούσε στα τόσα χρόνια δουλειάς, σε αντίθεση με το γερμανικό κράτος που του έστειλε μια επιστολή συνταξιοδότησης που δεν περίμενε ποτέ.
 Όπως δήλωσε ο αγαπημένος ηθοποιός, πολλά ένσημά του πήγαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.

«Εδώ και 50 χρόνια μας κλέβουν. Και θα σου δώσω εγώ ένα παράδειγμα: Εγώ είχα ένσημα πολλαπλής ασχολίας. Τα ένσημά μου είχαν ξεπεράσει τα 35 χρόνια εργασίας. Πήγα λοιπόν κάποια στιγμή στο ΙΚΑ και μου λένε: «Κύριε Τσάκωνα, από αυτά τα 1.000 ευρώ ετησίως που έπρεπε να μπουν,μόνο 150 ένσημα τον χρόνο πιάνονται. Τα άλλα έχουν πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος. Όταν λοιπόν ήμουν πιτσιρικάς δούλεψα τρία χρόνια στη Γερμανία. Μου είπαν λοιπόν τότε: «Θέλετε σε χρήματα τις κρατήσεις ή σε ένσημα;». Τους απάντησε σε ένσημα. Και έρχεται το γερμανικό κράτος έπειτα από σαράντα χρόνια και μου στέλνει επιστολή με την οποία μου επισημαίνει: «Κύριε Τσάκωνα, έχετε να λαμβάνετε μηνιαία σύνταξη 70 ευρώ για τρία χρόνια εργασίας που είχατε στη χώρα μας». Αυτοί είμαστε στην Ελλάδα».