Latest News

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Απίστευτη ταλαιπωρία στο πορθμείο Γαλατά -Πόρου (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Σε Οδύσσεια εξελίχθηκε για τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς το ταξίδι στον Πόρο, εξαιτίας των καθυστερήσεων στο πορθμείο του ΓαλατάΤην απαράδεκτη κατάσταση περιγράφει  ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης...

στο facebook.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΓΑΛΑΤΑ – ΠΟΡΟΥ
Ο Δήμος Πόρου ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς και επιβάτες που έφτασαν οδικώς στο νησί μας το πρωί της Πρωτομαγιάς, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της υπερβολικής αναμονής στο πορθμείο Γαλατά – Πόρου. 
Υπεύθυνο για την ντροπιαστική αυτή κατάσταση είναι το Λιμεναρχείο Πόρου, το οποίο δεν μερίμνησε, ούτε για την αποτροπή της, ούτε για την διόρθωσή της, παρότι υπήρχαν άλλα 3 διαθέσιμα ferry boats και παρότι ακριβώς η ίδια κατάσταση είχε προκληθεί άλλες 2 φορές το χειμώνα σε ημέρες επισκεπτηρίου του Κ.Ε.Πόρος. Σήμερα, οι ουρές των αυτοκινήτων στον Γαλατά ξεπέρασαν το super market LIDL, με καθυστερήσεις έως και 2 ώρες, ενώ το μοναδικό ferry boat που εξυπηρετούσε τη γραμμή έκανε δρομολόγια από τον Γαλατά ανά 45 λεπτά.
Ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, από το πρωί εξάντλησε κάθε δυνατότητα για διόρθωση της κατάστασης. Απευθύνθηκε επίμονα στο Λιμεναρχείο Πόρου και στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υ.Ε.Ν., ζητώντας τη δρομολόγηση και δεύτερου πλοίου και έλαβε την επίσημη απάντηση, από τον Α.Φ. του Λιμεναρχείου Πόρου ότι ο λόγος που δεν γίνεται αυτό είναι επειδή «αν μπει άλλο ferry boat θα κάνει μήνυση η κ. Δαρσινού» (η κοινοπραξία της οποίας είχε βάρδια μέχρι το μεσημέρι και δεν θα δεχόταν την ταυτόχρονη δραστηριοποίηση της δεύτερης κοινοπραξίας, η οποία ήταν διαθέσιμη να συνδράμει με δικό της πλοίο). Από την άλλη, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις δύο αντίστοιχες περιπτώσεις τον χειμώνα, το δεύτερο πλοίο της της κ. Δαρσινού δεν μπορούσε να συνδράμει, επειδή (με την σύμφωνη γνώμη του Λιμενάρχη Πόρου) είχε τεθεί σε ακινησία για τη συγκεκριμένη μέρα. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί σχετική καταγγελία από τον Δήμο Πόρου στον Υπουργό Ναυτιλίας, και την Δευτέρα το πρωί πρόκειται να αποσταλούν πρόσθετα στοιχεία.
Κατόπιν συνεννόησης του Δήμου, με την έτερη κοινοπραξία, η οποία ευτυχώς έχει τη σχετική βάρδια, το απόγευμα της Κυριακής θα λειτουργούν ταυτόχρονα και συνεχώς 2 πλοία της κοινοπραξίας, με δυνατότητα παράτασης των δρομολογίων και πέραν της ώρας 22:10, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι ταξιδιώτες.