Latest News

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ του Ασπροπύργου


Έκρηξη στα διυλιστήρια Ασπροπύργου με 6 τραυματίες. Βίντεο ντοκουμέντοΛίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά από τη στιγμή της έκρηξης στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Ακούγονται οι φωνές των εργαζομένων, οι οποίοι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν, ενώ ένας μαύρος πυκνός καπνός έχει καλύψει την ατμόσφαιρα... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε πιο σοβαρή κατάσταση. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε Θριάσιο και Αττικόν.

Από τους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στο Θριάσιο, οι δύο είναι ημεδαποί και ένας είναι αλβανικής καταγωγής. Ο αλλοδαπός εργαζόμενος, 31 ετών, νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 70% του σώματός του. Από τους δύο Έλληνες, ο ένας 43 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένος, με εισπνευστικό έγκαυμα, ενώ ο άλλος, 29 ετών, φέρει εγκαύματα στα χέρια και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακόμα τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο "Αττικό", με εγκαύματα και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο ένας εξ αυτών -με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού αναμένεται να μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου "Γ.Γεννηματάς". Ο δεύτερος, επίσης έχει αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά λόγω της κατάστασής του δεν μπορούν να τον μετακινήσουν. Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου "Αττικό".

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Καταγγελία των εργαζομένων για μην τήρηση των κανόνων ασφαλείας

Η πυροσβεστική, έστειλε στο σημείο 7 οχήματα και 25 άνδρες, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά είναι υπό έλεγχο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 08:30 το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έγινε έκρηξη στη δεξαμενή και ότι κατά τις εργασίες δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας. Όπως είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν υπήρχαν δίοδοι διαφυγής.

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ
«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες»