Latest News

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ημέρες Θάλασσας:Πάμε Πειραιά! Μίνι Καύσωνας, στο κόκκινο υδράργυρος


Μίνι καύσωνας θα εκδηλωθεί από σήμερα σε όλη τη χώρα, καθώς ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο αγγίζοντας ακόμα και τους...
36 βαθμούς Κελσίου.
Ο διήμερος καύσωνας, θα γίνει ιδιαίτερα αισθητός την Πέμπτη όπου το θερμόμετρο θα δείξει τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου κυρίως στις ανατολικές και ηπειρωτικές περιοχές ενώ αναμένεται και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Αλλαγή του σκηνικού του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και σταδιακή εκδήλωση βροχοπτώσεων και καταιγίδων περιμένουμε από την Παρασκευή.
Πιο αναλυτικά σήμερα Τετάρτη, περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και μεμονωμένες τοπικές βροχές στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις θερμές ώρες της ημέρας.
Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα στο Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Ηλιοφάνεια και ζέστη θα είναι το σκηνικό του καιρού στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις τος πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα δείξει 32 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε καλό και ζεστό καιρό με την θερμοκρασία να φτάνει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι σε εξασθένηση δεν θα ξεπεράσει τα 4 μποφόρ.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται αίθριος καιρός. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:
Την Πέμπτη, στην κεντρική και βόρεια χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 96 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μέχρι και 34 βαθμούς, με σταδιακή πτώση από τις απογευματινές ώρες.
Την Παρασκευή, περιμένουμε παροδικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.