Latest News

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Βεντέτα μεταξύ Ρομά με εμπρησμούς στην Αγία Βαρβάρα

Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ένας 21χρονος έπεσε με το ΙΧ αυτοκίνητο του πάνω σε δύο άλλους Ρομά, πεζούς, στη συμβολή των οδών...
Στέφανου Σαράφη και Κρήτης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 45χρονο και σοβαρά έναν 31χρονο που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.   
Η Αστυνομία έκανε γνωστό πως νωρίτερα υπήρξε φιλονικία μεταξύ του 21χρονου οδηγού του ΙΧ και του 31χρονου, οπότε οι συγγενείς του 45χρονου -που έχασε την ζωή του και δεν έχει σχέση με τις δύο οικογένειες- θεωρούν πως ο νεαρός έπεσε σκοπίμως με το αυτοκίνητό του πάνω στους δύο πεζούς. Στη συνέχεια, ο 21χρονος εξαφανίσθηκε και κρύβεται.   Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα που διατηρεί ο 21χρονος και έβαλαν φωτιά καταστρέφοντας το κατάστημα. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ένταση για λίγη ώρα. Λίγες ώρες αργότερα, άλλα άτομα πυρπόλησαν το σπίτι συγγενή του δράστη.   Στην περιοχή βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από την Ασφάλεια γίνεται έρευνα για την σύλληψη του 21χρονου και την παραπομπή του στην Δικαιοσύνη. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.