Latest News

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Το σχολείο της Ραλλείου έφτασε στη Βουλή


Στη Βουλή φθάνει πλέον το θέμα της κατασκευής του νέου σχολείου της Ραλλείου Σχολής...
στον Πειραιά (ΕΔΩ)








Η ολοκλήρωση των έργων είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε στους Υπουργούς Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομίας-Υποδομών- Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Οι  εργασίες για την ανέγερση του κτηρίου της πιο ιστορικής Σχολής  του Πειραιά που κατεδαφίστηκε επί δικτατορίας, έπρεπε να είχαν περατωθεί τον Ιούνιο του 2011. Από τότε, εξαιτίας συνεχών διακοπών, η Σχολή παραμένει ημιτελής έχοντας ολοκληρωθεί μόνο το 50% του έργου, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για τα κονδύλια που έχουν διατεθεί γι αυτόν τον σκοπό.
Ο κ. Κατσαφάδος στην ερώτησή του επικαλείται πρόσφατη ενημέρωση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων σύμφωνα με την οποία, από τις 4 Απριλίου 2015 αυτομάτως ο εργολάβος κηρύσσεται  έκπτωτος και προχωρεί η διαδικασία ανάθεσης του έργου στον 2ο μειοδότη. Κάτι που όπως υποστηρίζει, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Σημειώνεται, ότι τα τελευταία 8 χρόνια, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ραλλείου στεγάζονται χωριστά σε 2 πολυκατοικίες κατασκευής 1970 στο κέντρο του Πειραιά με μικρές αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς αυλή και χωρίς αθλητικούς χώρους, με μίσθωση ύψους 30.000€ το μήνα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι για το θέμα της  άμεσης επανεκκίνησης των έργων, πριν από λίγες μέρες είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών με τους αρμόδιους φορείς.