Latest News

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ημέρες Θάλασσας: Πάμε (μέγαρο και μετά) Πειραιά! Ποιοι δεν πρόκειται να περάσουν από την πόλη

intermare-cover Περισσότεροι από 1.200 προσκεκλημένοι απ' όλες τις χώρες και λιμάνια της Ε.Ε., υπουργοί και επίτροποι, ευρωπαϊκοί φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας και πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται - λέει- να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, που θα διεξαχθούν το τετραήμερο 28 και 31 Μαΐου, στην Αθήνα και...
τον Πειραιά.
 Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κανείς απ'  αυτούς τους συνέδρους δεν πρόκειται να περάσει μια βόλτα από τον Πειραιά. Κι αυτό γιατί δεν θα έχουν κάποιο λόγο καθώς το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
Για την ιστορία, να πούμε πως στο συνέδριο θα αναλυθούν θέματα όπως: Θαλάσσια Πολιτική, Παράκτιες περιοχές και λιμάνια, Θαλάσσιο περιβάλλον και προστατευόμενες περιοχές, Θαλάσσιες και Ναυπηγικές τεχνολογίες και Εξοπλισμός, Θαλάσσιες Υπηρεσίες, Μεταφορές και Ναυτιλία, Θαλάσσια και Λιμενική Ασφάλεια για τον τομέα της Θαλάσσιας Βιομηχανίας, ενώ για τον τομέα της Γαλάζιας Ανάπτυξης τα σχετικά πεδία αφορούν σε Υδατοκαλλιέργειες, Παράκτιο Τουρισμό, Θαλάσσια Βιοτεχνολογία, Ωκεάνια Ενέργεια, Υποθαλάσσια εξόρυξη και Θαλάσσια Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία.

Κατά τα λοιπά, η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας περιλαμβάνει και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά στις 30-31 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται κυρίως στους κατοίκους της πόλης προκειμένου να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής και να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά βιομηχανικά μνημεία του Πειραιά.

@ Πάντως, οι 1.200 σύνεδροι δεν πρόκειται να έρθουν στον Πειραιά...